top of page

Ταξίδι Αλληλόδρασης MyQuest 
στο Βιετνάμ

Ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή σου!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1 - 11 Μαίου

Το Βιετνάμ είναι μια από τις ωραιότερες χώρες της Ασίας, με πλούσια βλάστηση, τροπική ζούγκλα και ατέλειωτους ορυζώνες που αυλακώνονται από υδάτινους δρόμους οι όχθες των οποίων σφύζουν από ζωντάνια.

Σε αρκετές περιοχές το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και για αυτό οργανώνουμε το ταξίδι αλληλόδρασης MyQuest ώστε να συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση της τοποικής κοινότητας Da Bia! 

Είναι η τέταρτη μας αποστολή στο Βιετνάμ, σε διαφορετικό χωριό αυτή τη φορά, στη φυλή των Muong, οι οποίοι ζουν στην ύπαιθρο στη λίμνη Hoa Binh. 

Στόχος μας για φέτος είναι να βελτιώσουμε τις κτιριακές υποδομές στο νηπιαγωγείο της κοινότητας και το πολιτιστικό κέντρο, να βοηθήσουμε σε αγροτικές εργασίες καθώς και σε εργαστήρια παραδοσιακής τέχνης. Πιστεύουμε ότι για να σταθεί η κοινότητα στα πόδια της και να μην εξαρτάται, προυποθέτει κάτι περισσότερο από την απλή αποστολή χρημάτων, προυποθέτει τη δική μας προσωπική εργασία μαζί τους στο πεδίο και τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Are you wheeling2help??

Δεν θα κάνουμε όμως το ταξίδι στο χωριό Da Bia μόνο για να χτίσουμε, αλλά και για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους αυτούς από κοντά, να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους, να γιορτάσουμε μαζι τους, να παίξουμε με τα παιδιά και να δημιουργήσουμε μία σχέση, η οποία θα μας δώσει τόσα πολλά πίσω και θα μας δημιουργήσει έντονα συναισθήματα που θα κουβαλάμε για καιρό!

Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή τη μοναδική εμπειρία;

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1 Μαίου : Αναχώρηση από Αθήνα ή όπου αλλού βρίσκεστε

2 Μαίου : Άφιξη και εξερεύνηση της πρωτεύουσας Hanoi

3-9 Μαίου : Ενασχόληση με το πρότζεκτ στο χωριό Da Bia

10 Μαίου : Επιστροφή στo Hanoi, περιήγηση, ψώνια

11 Μαίου : Αναχώρηση για Αθήνα ή όπου αλλού βρίσκεστε

Λίγα λόγια για την CSDS

Ο οργανισμός Center for Sustainable Development Studies δραστηριοποιείται σε κοινότητες στην επαρχία του Βιετνάμ από το 2009. Πιστεύει ότι η αλλαγή χρειάζεται χρόνο αλλά και χτίσιμο συνεργασιών και εμπιστοσύνης. Γι’ αυτό το λόγο, στόχο έχουν να είναι σε διαρκή διάλογο με την τοπική κοινότητα αναπτύσσοντας προγράμματα που συνδιαμορφώνονται και λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ανάγκες, τους κοινωνικούς ρόλους και τις πολιτισμικές ιδιαιτεροτήτες. Τα πρότζεκτ έχουν πάντα πρωταγωνιστές τους ντόπιους στην υλοποίησή τους αλλά και στη διασφάλιση της συνέχειάς τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα εξυπηρετήσει την κοινότητα – και σχετίζονται με την ανοικοδόμηση της περιοχής, την ενδυνάμωση των νέων και τη βιώσιμη γεωργία σαν ένα τρόπο ανάπτυξης. Μεγάλο focus δίνεται στο να εφοδιάσουν τους νέους με εργαλεία και ευκαιρίες να συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

 

Μάθετε περισσότερα εδώ https://csds.vn/en/about-us/

 

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

Η διαμονή μας θα είναι σε δύο μεγάλα δωμάτια στην κοινότητα όπου θα υπάρχουν στρώματα, σεντόνια, κλπ και θα μένουμε όλοι μαζί οι εθελοντές σε αυτούς τους 2 χώρους!

Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με χώρο ξεκούρασης, κουζίνα, κανονικές τουαλέτες και ντους, χώρο για yoga κλπ.. Το φαγητό είναι υπέροχο παραδοσιακό Βιετναμέζικο, με επιλογές και για vegetarian, vegan, κλπ. Χωριζόμαστε σε ομάδες οι οποίες αναλαμβάνουν καθήκοντα για το μαγείρεμα σε πρωινό και βραδινό, πλύσιμο πιάτων και άλλες εργασίες.

Μπορεί να σας ακούγεται λίγο σαν προσκοπική κατασκήνωση, αλλά πραγματικά το όλο σκηνικό είναι μοναδικό! Η θέα και τα τοπία μαγευτικά, οι άνθρωποι υπερβολικά φιλόξενοι και ο σκοπός του project πολύ πολύ ουσιαστικός.

Φυσικά, πέρα από το χτίσιμο και τις άλλες εργασίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχες δραστηριότητες:

Περίπατος στα χωριά και γνωριμία με τους κατοίκους
Επίσκεψη στο σχολείο και παιχνίδι με τα παιδιά
Ημερήσια πεζοπορία στα μαγευτικά βουνά της περιοχής
Workshops όπως παραδοσιακό κέντημα, κατασκευές με χαρτί, μαγειρική, ενημέρωση σχετικά με περμακουλτούρα, φύτευση κ.ά.

Πάρτε μια γεύση από το βίντεο που γύρισε ο σκηνοθέτηςτης καρδιάς μας Γιάννης Παπαδάκος σε προηγούμενη αποστολή στο Βιετνάμ, εδώ:

https://vimeo.com/399964311

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

425 ευρώ / άτομο, το οποίο περιλαμβάνει:

Οικονομική συμμετοχή για την διεκπεραίωση του κατασκευαστικού έργου στην περιοχή. Αυτό μπορείτε να το καλύψετε είτε με προσωπικά σας έξοδα, είτε ξεκινώντας εσείς καμπάνια crowdfunding για το σκοπό 
7 διανυκτερεύσεις στο χωριό + όλα τα γεύματα στο χωριό
Μεταφορικά από και προς το χωριό Da Bia για το πρότζεκτ
Έξοδα οργάνωσης

Στο κόστος συμμετοχής ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται:

Η βίζα, την οποία παίρνουμε από online αίτηση εύκολα και γρήγορα κοστίζει $25.

Η διαμονή στο Hanoi, το hostel κοστίζει περίπου 15 ευρώ τη βραδιά.

Το κόστος αεροπορικού εισιτηρίου.


Οι εταιρείες που πετάνε κυρίως σε αυτούς τους προορισμούς είναι η Turkish airlines, η Emirates και η Scoot Airlines. Μπορείτε να κλείσετε με οποιαδήποτε από αυτές τις εταιρείες, είναι αρκετά αξιόπιστες.

*Το πρότζεκτ αρχίζει και τελειώνει συγκεκριμένες ημερομηνίες . Δηλαδή στις ημερομηνίες που αναγράφονται παραπάνω οπότε οι ημερομηνίες πτήσεων σας θα πρέπει να ειναι το ελάχιστο τόσες όσες στο ενδεικτικό πρόγραμμα.

**Όμως αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο, αξίζει να μείνετε λίγες παραπάνω ημέρες και να επισκεφτείτε και κάποια άλλα όμορφα μέρη τουΒιετνάμ Αυτό μπορείτε να το αποφασίσετε ξεχωριστά αλλά και με άλλα παιδιά που ενδεχομένως έχουν τις ίδιες σκέψεις με εσάς, στο facebook group για όλους όσους ενδιαφέρονται για το ταξίδι https://www.facebook.com/groups/244493531953106 το οποίο θα έιναι και το εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ μας – όπου θα λύνουμε απορίες και θα μοιραζόμαστε πράγματα!

Μπείτε τώρα στο γκρουπάκι πατώντας το λινκ και γίνετε μέλη της ομάδας μας 

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ – ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ:

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει:

  1. Να συμπληρώσετε αρχικά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής https://docs.google.com/forms/d/1jc_I0xgZKBJntGYKz9fjD68kqnD73BqttqiR9yUvIek

  2. Να μπείτε στο fb group, όπου θα ανακοινώνονται νεότερα για το ταξίδι στο Βιετνάμ. https://www.facebook.com/groups/244493531953106 .

  3. Να γίνει η κατάθεση προκαταβολής των 200 ευρώ (η εισφορά κάθε εθελοντή για την πραγματοποίηση του πρότζεκτ) στον παρακάτω λογιαριασμό Eurobank ή Revolut, με αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα έξοδα μεταφοράς χρημάτων θα πρέπει να τα επιβαρυνθείτε εσείς, καθώς σε εμάς το ποσό πρέπει να φτάσει ολόκληρο !

*Revolut : +306987757229* : Το προτιμούμε αν έχετε, γιατί δεν έχει fees.

*Όνομα : Wheeling2help*

*Τράπεζα : Eurobank EFG*
*Aριθμός Λογαριασμού : 0026. 0274.37.0201412163*
*ΙΒΑΝ : GR7002602740000370201412163*

4. Μετά από την επικοινωνία μας, να σταλεί με εμαιλ στο info@wheeling2help.com το αποδεικτικό της αγοράς των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και

5. Να είστε μέλη του Wheeling2help *Μέλος μπορείτε να γίνετε με μία ετήσια συνδρομή των 40 ευρώ για τη στήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Wheeling2help στην Ελλάδα στο Χειροτεχνείον (κατάθεση ποσού στον λογαριασμό Eurobank ή Revolut, ή από κοντά με το καλό στο ταξίδι).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ! Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία deadline που πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, η αποστολή θα κλείσει μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις.

Η συμμετοχή σας προυποθέτει ότι θα παρευρίσκεστε όλες τις μέρες στο ταξίδι και θα συμμετέχετε σε όλες τις δραστηριότητες.

Σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό της προκαταβολής για το κόστος συμμμετοχής ΔΕΝ επιστρέφεται για ευνόητους λόγους ολοκλήρωσης του πρότζεκτ. Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει σε περίπτωση έγκαιρης ακύρωσης (2 μήνες πριν το ταξίδι), είναι να μεταφερθεί η προκαταβολή σε επόμενη αποστολή στο μέλλον.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ:

Διαβατήριο – Βίζα: Για το ταξίδι θα χρειαστείτε το διαβατήριο σας με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά από τις ημερομηνίες ταξιδιού. Για την είσοδο στη χώρα είναι απαραίτητη η βίζα, η οποία εκδίδεται online πολύ εύκολα.

Εμβόλια: Μια από τις πρώτες σκέψεις για τέτοιου είδους ταξίδια, επειδή πολλές φορές το μυαλό μας έχει συνηθίσει να πηγαίνει περισσότερο στα αρνητικά, είναι τα εμβόλια. Θέλουμε να σας καθησυχάσουμε και να σας πούμε ότι με καλή οργάνωση και πρόληψη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! Η αλήθεια είναι ότι 10 ανθρώπους να ρωτήσεις, θα σου πουν 10 διαφορετικά πράγματα για το αν θα πρέπει να κάνεις εμβόλια και για το ποια θα είναι αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την είσοδό σας στη χώρα, ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο για την είσοδο στη χώρα. Ωστόσο, επειδή προσέχουμε για να έχουμε, συνιστούμε τα εξής εμβόλια, προαιρετικά και πάντα με τη συμβουλή και καθοδήγηση του δικού σας γιατρού και του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπηρεσίας υγείας της περιοχής σας που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε:

Εμβόλιο για τον τύφο (διαρκεί 3 χρόνια)

Τριπλό εμβόλιο DTP για τέτανο-διφθερίτιδα-κοκκύτη (διαρκεί 10 χρόνια)

Ηπατίτιδα Α και Β (αντισώματα)

 

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Προτείνεται ώστε να είστε καλυμμένοι οικονομικά σε ό,τι ενδεχόμενο συμβεί. Το αποφασίζετε και το κανονίζετε εσείς.

Όσον αφορά τον covid, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Και είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση!!!

 

Για περαιτέρω ερωτήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο info@wheeling2help.com .

 

Φυσικά, επειδή πάντα μας αρέσει να γνωριζόμαστε πριν από τα ταξίδια αλληλόδρασης, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συναντήση στην Αθήνα για την ομάδα που θα συμμετέχει στο ταξίδι, στην οποία συνιστούμε να έρθετε για να απαντηθούν με λεπτομέρεια όλες οι πιθανές ερωτήσεις σας. Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για τις λεπτομέρειες.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας

και θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι!

bottom of page