top of page

Frequently Asked Questions

Τι είναι τα ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest;


Τα ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest ή ταξίδια από το Εγώ στο ΕΜΕΙΣ όπως συνηθίζουμε να τα ονομάζουμε, είναι 10ημερα ταξίδια κατά τα οποία 20-25 εθελοντές σε κάθε αποστολή βρισκόμαστε σε κοινότητες που συνεργαζόμαστε σε Αφρική και Ασία, και συμβάλλουμε οικονομικά και χειρωνακτικά σε ανάγκες που υπάρχουν για τις τοπικές κοινότητες. 

 

Είστε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση;


Όχι, δεν πιστεύουμε στη φιλανθρωπία, πιστεύουμε στην ενδυνάμωση και την αλληλεγγύη. Δεν είμαστε οι σωτήρες του Δυτικού κόσμου που πάμε να βοηθήσουμε τα ‘’καημένα’’ παιδάκια μοιράζοντας ρούχα, καραμέλες, κλπ. Οι άνθρωποι δεν ζητούν ελεημοσύνη, έχουν ελλείψεις σε βασικές υποδομές που αφορούν νερό, υγιεινή, εκπαίδευση, όπου και στηρίζουμε με τις δράσεις μας, καθώς και δραστηριότητες που χρησιμοποιώντας τους πόρους τους θα τους δώσουν αυτοπεποίθηση και βιωσιμότητα χωρίς εξάρτηση από κάποια εξωτερική βοήθεια.

 

Πως μπορούμε να συμμετέχουμε στα ταξίδια MyQuest και πόσο κοστίζουν;

 

Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στις αποστολές μας, καθώς θέλουμε να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες ανεξαρτήτως ηλικίας, background, εθνικότητας.  Έχουν συμμετάσχει από 4 μέχρι 84 χρονών και είναι πραγματικά εμπειρία ζωής! Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει έδαφος για ομαδικότητα, συνεργασία και διάθεση για προσφορά. Το κόστος κυμαίνεται συνολικά στα 1.000 - 1.200 ευρώ για τις 10 ημέρες, ανάλογα το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου.

 

Εκεί στην Τανζανία που πάτε ρε παιδιά δεν είναι επικίνδυνα; Θέλει εμβόλια;

 

Οι χώρες που κάνουμε τα πρότζεκτ (για την ώρα) είναι η Τανζανία, Κένυα, Ουγκάντα, το Νεπάλ και το Βιετνάμ. Δυστυχώς καθημερινά στα νέα ακούμε όλα τα κακά του κόσμου και κυρίως για την Αφρική προωθείται αρκετός φόβος για τις αρρώστιες, τους πολέμους και τη φτώχεια. Η Αφρική είναι μια υπέροχη ήπειρος και τα μέρη που κάνουμε τα πρότζεκτ είναι πολύ όμορφα και αρκετά ασφαλή. Όσον αφορά τα εμβόλια, προτείνουμε πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και συστήνουμε κάποια ανάλογα τη χώρα, τα οποία όμως δεν είναι απαραίτητα. 

 

Ασχολείστε και με προγράμματα Erasmus+ ;

 

Μπήκαμε στον μαγικό κόσμο των προγραμμάτων Erasmus+ πριν λίγα χρόνια! Ως φορέας, έχουμε εγκριθεί το Quality Label, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να στέλνουμε νέους σε επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα εθελοντισμού στην Ευρώπη, όπως επίσης και να υποδεχόμαστε εθελοντές από την ΕΕ στην Ελλάδα!
Για όσους δε γνωρίζετε, αξίζει πραγματικά να ψάξετε για τις υπέροχες ευκαιρίες που δίνουν τα προγράμματα Erasmus+ και επιδοτούν κυρίως νέους 18-30 και όχι μόνο!
 


Το Χειροτεχνείον τι είναι;

 

Το Χειροτεχνείον αποτελεί Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης στη Φύση!
Είναι η βάση του Wheeling2help στην Ελλάδα, στο NISI Camping, στις Ράχες Φθιώτιδας. Λειτουργεί την περίοδο Απρίλιο-Οκτώβριο, όποτε και προσφέρουμε καθημερινά ΔΩΡΕΑΝ εργαστήρια σε μικρούς και μεγάλους με θεματικές που αφορούν την εκπαίδευση, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό & τις τέχνες.

Έχετε κάποια σχέση με το Africanism Collection;

Το Africanism Collection γεννήθηκε μέσα από τα 6μηνα οδοιπορικά που κάναμε σε Αφρική και Ασία, και η Δώρα θέλησε να συνδέσει τις διάφορες κουλτούρες που συναντήσαμε και τις κοινότητες που στηρίζουμε μέσα από ρούχα και αξεσουάρ που φτιάχνει με συνεταιρισμούς γυναικών και προωθεί στην Ελλάδα με βάση τις αρχές του slow fashion.

 

 

Αν ακόμη έχετε κάποιες απορίες για εμάς και τη δράση μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα social media ή με εμαιλ στο info@wheeling2help.com ή ακόμη καλύτερα, ελάτε να βρεθούμε από κοντά στο NISI Raches ή σε κάποια αποστολή MyQuest!
 

PHOTO-2023-07-25-09-31-39.jpg
bottom of page