top of page

Together We Clean



Το περιβάλλον αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες των δραστηριοτήτων του Wheeling2help.


Τα τελευταία χρόνια αρκετές από τις δράσεις μας στην Ελλάδα αφορούν καθαρισμούς παραλιών, διατήρηση λαχανόκηπου, κομποστοποίηση, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση πλαστικού και εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα για σχολεία.


Σε μια προσπάθεια διάχυσης και ενίσχυσης αυτής της περιβαλλοντικής κουλτούρας, ξεκινάμε το πρότζεκτ ”Together We Clean”, το οποίο αφορά καθαρισμούς παραλιών και βυθών στη Φθιώτιδα και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου.


Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαικού Προγράμματος European Solidarity Corps.


Θέλουμε ο καθένας που αγαπάει τον τόπο του και θέλει να ζει σε ένα καθαρό περιβάλλον, να μπορεί μέσα από τη δράση Together We Clean να κάνει ένα ανοιχτό κάλεσμα μέσα από το δίκτυο του Wheeling2help για καθαρισμό παραλίας.


Μόνη μας παράκληση αν γίνεται, είναι να χρησιμοποιούνται τσουβάλια και γάντια πολλαπλών χρήσεων (ίσως λόγω μέτρων προστασίας υγιεινής για τον COVID-19 να μη γίνεται), μια πολιτική που υιοθετήσαμε πέρυσι, το 2019, όντας υπερήφανοι πρεσβευτές του προγράμματος Sea Change Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, με σκοπό την αποφυγή πλαστικών μιας χρήσεως.


Όσοι επιθυμείτε να διοργανώσετε έναν καθαρισμό παραλίας στην περιοχή σας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ”Together We Clean”, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ : https://docs.google.com/forms/d/1vyOGSTTQEYMMVPcnUqn-uuW3aPyU20NSFNGJ15FZ0ZY .


Προθεσμία υποβολής συμμετοχών (για να δημιουργήσουμε γραφιστικό με χάρτη και ημερομηνίες) : 30 Μαίου.


Υπεύθυνη Προγράμματος : Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου, 6980628037

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page