top of page

Υποτροφίες μαθητών στο MyQuest Uganda!Ειναι πλέον τόσα πολλά όμορφα που συμβαίνουν στις αποστολές MyQuest που δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε να τα επικοινωνούμε όλα στην υπέροχη οικογένεια του Wheeling2help!


Στο πρότζεκτ της Ουγκαντας λοιπόν πέρυσι με το συντονισμό της υπέροχης Victoria Cleanthous συγκεντρωσαμε χρήματα για 20 παιδιά να συνεχίσουν στο γυμνάσιο, και από τα οποία λαμβάνουμε υπέροχα updates κάθε 3μηνο!


Φετος, με το συντονισμό της αγαπημένης Valia Gkeredaki συγκεντρωσαμε χρήματα για ακόμη 20 παιδιά στο πρόγραμμα με τις υποτροφίες για το οποίο έχουμε ένα ξεχωριστό fb group για να μαθαίνουμε τα νέα.


Σε αυτό το γκρουπάκι λοιπόν η Βαλια μοιράστηκε μαζί μας πώς έζησε απο κοντά τον περασμένο Νοέμβριο την προετοιμασία και διεξαγωγή των εξετάσεων του P7 της ακαδημαικής χρονιάς 2023 και ήθελα να το μοιραστώ και μαζί σας!


"Ήταν μια μοναδική και συγκινητική εμπειρία και θα ήθελα να σας περιγράψω μερικές εικόνες όπως τις έζησα.


Την Κυριακή πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων, έγινε μια υπέροχη εκκλησιαστική λειτουργία στην εκκλησία του σχολείου μας. Συμμετείχαν άλλα 2 σχολεία μαζί με το δικό μας, οι γονείς των παιδιών και οι δάσκαλοι, σε μια ιδιαίτερη δέηση: σείστηκε όλη η εκκλησία από τα χοροπηδητά και από τη δύναμη των φωνών που έβγαιναν βαθιά από το στομάχι, κάνοντας παράκληση για όλα τα παιδιά να πάνε καλά στις εξετάσεις τους. Ένιωθες την ενέργεια από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα να ανασηκώνεται μαζί με την σκόνη και να ανεβαίνει ψηλά στο σύμπαν και στο "Θείο", δεν είχε σημασία που πίστευε ο καθένας.


Τις επόμενες μέρες..

Είδα τον υποδιευθυντή του σχολείου την Δευτέρα, να ψωνίζει με μια λίστα στην κεντρική αγορά της Rutinda. "-Εφραίμ, τι ψωνίζετε εδώ; "-τα υλικά για τα μεσημεριανά γεύματα του P7, τα θέλουμε να γραφουν εξετασεις συγκεντρωμένα και χορτάτα!".


Είδα τα παιδάκια του P7, να στήνονται στη σειρά για να συστηθούν στην κάμερα για όλους τους εθελοντές και να μιλήσουν για το τι θέλουν να γίνουν. Και με τα σπινθηροβόλα μάτια τους, να ξεθαμπώνουν λίγη ουσία λέγοντας: "Θέλουμε να σας κάνουμε περήφανους".


Είδα 2 από τα παιδιά του P6 (την Yayeri και την Rosette) να έρχονται την Τετάρτη και την Πέμπτη (ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων), ενώ το υπόλοιπο σχολειο ήταν κλειστό, και να μαγειρεύουν μαζι με τις δασκάλες το μεσημεριανό και των 27 παιδιών του P7, στην φρεσκοχτισμένη κουζίνα μας.


Είδα τα θέματα των εξετάσεων να έρχονται σφραγισμένα, στην αγκαλιά ενός χαμογελαστού αστυνομικού που έφτασε στο σχολείο με κανό από τη λίμνη.


Είδα τον διευθυντή του σχολείου μας τον κύριο Ζάντοκ, να περιμένει καρτερικά και υπομονετικά εξω απο την αίθουσα των παιδιών, καθόλη την ώρα που έγραφαν τα παιδια τις εξετασεις τους αυτές τις 2 ημέρες. Έχοντας μεταφέρει ένα τραπέζι και καρέκλες εκεί έξω από την τάξη, φρόντισε με αγάπη την φιλοξενία των εξωτερικών επιθεωρητών προσφέροντας τους ζεστό γάλα και μπανάνες κάτω από την ήλιο.


Είδα τα παιδάκια μας από το P7, μετά το τελος της πρώτης μέρας εξεταστικής, να βγαζουν τις στολες τους στο σπίτι της δασκάλας Σουζαν, και να βάζουν τα πολιτικά τους ρουχαλάκια. Πειθαρχημένα και συντεταγμένα, να κουβαλάνε κουβάδες με νερό, και να βάζουν μπουγάδα τις στολές τους. "- Μα γιατί πλένετε τις στολές σας;" "Οι δάσκαλοί μας, θελουν να ειμαστε καθαρά αύριο, θα τα πλύνουμε και θα τα απλώσουμε εδώ να τα βάλουμε το πρωί που θα έρθουμε".


Είδα την Πέμπτη το απόγευμα, με το πέρας των εξετάσεων, 27 χαρούμενα προσωπάκια να βγαινουν από την αίθουσα να τρεχουν καταπάνω μας, και να μας λένε:

"Τα πήγαμε καλα!"

"Ποιος θα πάει στο Γυμνάσιο;"

Με ένα στόμα μια φωνή.."All of us !!!"


Να ξέρετε.. ότι με αυτές τις υποτροφίες, αλλάζουμε το ρου της ιστορίας αυτών των παιδιών. Όχι απλά επειδή θα συνεχίσουν το σχολείο. αλλά γιατί μέσα από μας μαθαίνουν να οραματίζονται, να εμπνέονται, και να πιστεύουν στη δύναμη τους. και όταν ο άνθρωπος πιστεύει και ονειρεύεται, δεν υπάρχει όριο. Ο ουρανός είναι μόνο η αρχή."


Συγκινηση και αγάπη!


Ευχαριστουμε Βάλια και ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζετε τα πρότζεκτ και κάνετε τη ρόδα της αλληλεγγύης να γυρίζει και να χαρίζει μαγικές στιγμές 🥰🙏

77 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Yorumlar


bottom of page