top of page

Οι Backpack Brothers πάνε στην Ουγκάντα μαζί με το Wheeling2help!Ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή σου!


Ημερομηνίες


26 Οκτωβρίου - 5 Νοεμβρίου


Μετά από τη συμμετοχή σε 5 ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest με το Wheeling2help σε Αφρική και Ασία, οι Backpack Brothers ετοιμάζονται για μια νέα περιπέτεια, αυτή τη φορά στη μαγευτική λίμνη Bunyonyi και την κοινότητα Bufuka στο ταξίδι αλληλόδρασης του Wheeling2help στην Ουγκάντα μαζί με ένα ξεχωριστό γκρουπ ανθρώπων με αγάπη και πάθος για την προστασία της φύσης, την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας.​


Η Ουγκάντα είναι ‘’το μαργαριτάρι της Αφρικής’’ είπε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και συμφωνούμε πλήρως. Είναι μια πανέμορφη χώρα, με υπέροχα παρθένα δάση, λίμνες και βουνά, γεμάτη ζωντάνια με ξεχωριστά χρώματα και αρώματα, αλλά και μοναδικούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι ο βασικός λόγος του ταξιδιού μας καθώς όλα τα ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest έχουν προορισμό τον άνθρωπο.


Στην Ουγκάντα βρεθήκαμε για πρώτη φορά το 2014 κατά τη διάρκεια του 6μηνου οδοιπορικού μας AfriQuest, όπου με μέσα μαζικής μεταφοράς διασχίσαμε την Αφρική από το Cape Town μέχρι το Cairo, στηρίζοντας παράλληλα κοινότητες όπου υπήρχε ανάγκη. Κάπως έτσι, περνώντας τα σύνορα Ρουάντας – Ουγκάντας, βρεθήκαμε στη μαγευτική λίμνη Bunyoni όπου ο χρόνος απλά σταμάτησε για εμάς. Το ονειρικό σκηνικό με την καταπράσινη βλάστηση, τα αμέτρητα μικρά νησάκια, τους ντόπιους ανθρώπους οι οποίοι μετακινούνται με τα ξύλινα κανό για να πάνε στην τοπική αγορά τραγουδώντας, και η μοναδική κουλτούρα μας μάγεψε.


Από την άλλη, παρατηρήσαμε πως παρά τη μικρή τουριστική κίνηση που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται γύρω από τη λίμνη, το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων δυστυχώς παραμένει σε χαμηλό επίπεδο, με έλλειψη πρόσβασης σε βασικά αγαθά, όπως η εκπαίδευση, η ιατρική περίθαλψη και αρκετά ακόμη.


Φέτος λοιπόν επιστρέφουμε στη λίμνη Bunyoni για να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο τοπικός οργανισμός Edirisa για την εκπαίδευση των παιδιών και την ενδυνάμωση των γυναικών. Όσον αφορά την εκπαίδευση, θα βοηθήσουμε χειρωνακτικά με κατασκευές στο σχολείο, θα ζωγραφίσουμε τις τάξεις, θα κάνουμε μαθήματα και εργαστήρια στα παιδιά, καθώς και μαθήματα κολύμβησης σε ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά την ενδυνάμωση γυναικών, θα συμμετέχουμε σε δραστηριότητες καλαθοπλεκτικής και ραπτικής, οι οποίες δίνουν αυτοπεποίθηση αλλά και εισόδημα στις Mamas για να καλύψουν τα δίδακτρα για την εκπαίδευση των παιδιών τους.


Δεν θα κάνουμε όμως το ταξίδι στην περιοχή μόνο για να δουλέψουμε πάνω στα πρότζεκτ που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά και για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που ζουν στη λίμνη από κοντά, να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους, να γιορτάσουμε μαζι τους, να παίξουμε και να δημιουργήσουμε μία σχέση, η οποία θα μας δώσει τόσα πολλά πίσω και θα μας δημιουργήσει έντονα συναισθήματα που θα κουβαλάμε για καιρό!


Επίσης θα υπάρχουν υπέροχες παράλληλες δραστηριότητες όπως:​


Περίπατος στα γύρω χωριά και στην τοπική αγορά με κανό


Επισκεψη σε προηγουμενα προτζεκτ της οργάνωσης Edirisa


Ημερήσια πεζοπορία στο viewpoint της λίμνης μέσα από φάρμες καφέ και μπανανιές


Εκμάθηση της τοπικής γλώσσας, Rukinga


Cooking classes με παραδοσιακή κουζίνα σουαχίλι


Μουσικές αφρικάνικες βραδιές με φωτιά, τύμπανα και χορό.


Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή την εμπειρία;ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


26 Οκτωβρίου : Αναχώρηση από Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού


27 Οκτωβρίου : Άφιξη και εξερεύνηση της πρωτεύουσας Kampala (Entebbe)


28 Οκτωβρίου : Αναχώρηση με λεωφορείο για τη λίμνη Bunyoni


28 Οκτωβρίου -3 Νοεμβρίου : Ενασχόληση με το πρότζεκτ στo χωριό & παράλληλες δρατηριότητες


4 Νοεμβρίου : Επιστροφή στην Kampala (Entebbe), περιήγηση, ψώνια


5 Νοεμβρίου : Αναχώρηση για Αθήνα ή οπουδήποτε αλλούΛίγα λόγια για τον οργανισμό Edirisa και το έργο…


Ο οργανισμός Edirisa έχει τη δομή κοινωνικής επιχείρησης, μη κερδοσκοπικής, καθώς πιστεύει ότι μέσα από δραστηριότητες που αποφέρουν οικονομικό όφελος για την κοινότητα, είναι η καλύτερη προσέγγιση για μακροχρόνια κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο και σεβασμό προς τη φύση. Βέβαια, καμία πρόοδος δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς το σεβασμό και στις τοπικές παραδόσεις, τις ρίζες και την παράδοση της Ουγκάντας και της Αφρικής γενικότερα. Αν οι ντόπιοι δεν αξιοποιήσουν όσα έχουν και δεν πιστέψουν στις δυνατότητες που υπάρχουν, δε θα υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη. Όσοι βρουν την ευκαιρία θα φύγουν, αφήνοντας πίσω στη στασιμότητα τον τόπο τους. Η οργάνωση τα τελευταία 20 χρόνια που δραστηριοποιείται στη λίμνη Bunyoni έχει στο ενεργητικό της αρκετές δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση, την ιατρική περίθαλψη, το καθαρό νερό, την ενδυνάμωση γυναικών, κ.α.


Περισσότερα μπορείτε να δείτε και εδώ : www.edirisa.org και www.edirisa.org.uk .Συνθήκες διαμονής & διατροφής


Ετοιμαστείτε για την πιο όμορφη κατασκήνωση που έχετε κάνει ποτέ!


Η οργάνωση Edirisa έχει δημιουργήσει μια πανέμορφη κατασκήνωση θα μένουμε όλοι οι εθελοντές, το Edirisa on Lake Bunyoni. Η διαμονή μας θα είναι σε σκηνές camping οι οποίες θα είναι ήδη στημένες (θα χρειαστεί να φέρουμε δικό μας sleeping bag) με κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους, τα οποία θα είναι αρκετά για όλους. Το φαγητό είναι κατά βάση vegetarian παραδοσιακό αφρικανικό, καθόλου πικάντικο.


Μπορεί να μην υπάρχουν οι πολυτέλειες που έχετε συνηθίσει στο σπίτι, αλλά πραγματικά το όλο σκηνικό είναι μοναδικό! Η θέα και τα τοπία μαγευτικά, οι άνθρωποι υπερβολικά φιλόξενοι και ο σκοπός του project πολύ πολύ ουσιαστικός.


Κόστος συμμετοχής:


405 ευρώ / άτομο, το οποίο περιλαμβάνει:


Εισφορά για τα πρότζεκτ της Edirisa στην περιοχή. Αυτό μπορείτε να το καλύψετε με προσωπικά σας έξοδα ή ξεκινώντας καμπάνια crowdfunding για το σκοπό , 170 ευρώ


7 διανυκτερεύσεις στο Edirisa on Lake Bunyoni συν όλα τα γεύματα, 100 ευρώ


Μεταφορικά από και προς το χωριό για το πρότζεκτ, 55 ευρώ


Έξοδα οργάνωσης, 80 ευρώΣτο κόστος συμμετοχής ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται:


H βίζα, την οποία προμηθευόμαστε με αίτηση online και κοστίζει 50 ευρώ.


Η διανυκτερευση σε hostel στην Kampala που κυμαινεται στα 15-20 ευρω, και


Το κόστος αεροπορικού εισιτηρίου,.Οι ημερομηνίες συμμετοχής στο πρότζεκτ είναι συγκεκριμένες, όμως αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο, αξίζει να μείνετε λίγες παραπάνω ημέρες και να επισκεφτείτε και κάποια τουριστικά μέρη της Ουγκάντας, όπως κάποιο εθνικό πάρκο στις γύρω περιοχές. Αυτό μπορείτε να συνεννοηθείτε ξεχωριστά και με άλλα παιδιά που ενδεχομένως έχουν τις ίδιες σκέψεις με εσάς, στο fb group για όλους όσους ενδιαφέρονται για το ταξίδι, στο facebook γκρουπ για το ταξίδι. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία deadline που πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε η αποστολή θα κλείσει με το που συμπληρωθούν οι θέσεις.ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ:


Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει:


Να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/1FLpF3V8yH_ZmPne3Ral3JLss7DhCH4fb_AJO-ZzJfbM , και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.


Να μπείτε στο fb group, όπου θα ανακοινώνονται νεότερα για το ταξίδι στην Ουγκάντα. https://www.facebook.com/groups/665812468642250


Εφόσον έχουμε επικοινωνήσει μαζί σας και υπάρχει διαθεσιμότητα, να γίνει η κατάθεση μιας προκαταβολής των 200 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:


*Revolut : +306987757229* : Το προτιμούμε αν έχετε, γιατί δεν έχει fees.


*Όνομα : Wheeling2help*

*Τράπεζα : Eurobank EFG*

*Aριθμός Λογαριασμού : 0026. 0274.37.0201412163*

*ΙΒΑΝ : GR7002602740000370201412163*


4. Μετά από την επικοινωνία μας, να σταλεί με εμαιλ στο info@wheeling2help.com το αποδεικτικό της αγοράς των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και


5. Να είστε μέλη του Wheeling2help *Μέλος μπορείτε να γίνετε με μία ετήσια συνδρομή των 40 ευρώ για τη στήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Wheeling2help στην Ελλάδα στο Χειροτεχνείον (αυτό μπορεί να γίνει μαζί με την εξόφληση του υπολοίπου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού).


Η συμμετοχή σας προϋποθέτει ότι θα παρευρίσκεστε όλες τις μέρες στο ταξίδι και θα συμμετέχετε σε όλες τις δραστηριότητες.


Σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό της προκαταβολής για το κόστος συμμμετοχής ΔΕΝ επιστρέφεται για ευνόητους λόγους ολοκλήρωσης του πρότζεκτ. Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει σε περίπτωση έγκαιρης ακύρωσης (2 μήνες πριν το ταξίδι), είναι να μεταφερθεί η προκαταβολή σε επόμενη αποστολή στο μέλλον.Προετοιμασία ταξιδιού


Διαβατήριο – Βίζα: Για το ταξίδι θα χρειαστείτε το διαβατήριο σας με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά από τις ημερομηνίες ταξιδιού. Για την είσοδο στη χώρα, η βίζα είναι απαραίτητη και η διαδικασία γίνεται online εδώ : https://visas.immigration.go.ug/ .


Εμβόλια: Μια από τις πρώτες σκέψεις για τέτοιου είδους ταξίδια, επειδή πολλές φορές το μυαλό μας έχει συνηθίσει να πηγαίνει περισσότερο στα αρνητικά, είναι τα εμβόλια. Θέλουμε να σας καθησυχάσουμε και να σας πούμε ότι με καλή οργάνωση και πρόληψη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! Η αλήθεια είναι ότι 10 ανθρώπους να ρωτήσεις, θα σου πουν 10 διαφορετικά πράγματα για το αν θα πρέπει να κάνεις εμβόλια και για το ποια θα είναι αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την είσοδό σας στη χώρα, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ είναι μόνο το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού. Ωστόσο, επειδή προσέχουμε για να έχουμε, συνιστούμε τα εξής εμβόλια, προαιρετικά και πάντα με τη συμβουλή και καθοδήγηση του δικού σας γιατρού και του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπηρεσίας υγείας της περιοχής σας.


Εμβόλιο για τον τύφο (διαρκεί 3 χρόνια)


Τριπλό εμβόλιο DTP για τέτανο-διφθερίτιδα-κοκκύτη (διαρκεί 10 χρόνια)


Εμβόλιο για πολιομυελίτιδα


Ηπατίτιδα Α και Β (αντισώματα)


Χάπια πρόληψης για ελονοσία (malaria)Ταξιδιωτική ασφάλιση: Συστήνεται, ειδικά μετά την εμφάνιση του ιού covid. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες με προσιτές τιμές.​


ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:


Βαγγέλης Σιμάκης, +30 6980206672


Για ερωτήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο backpackbrothersgr@gmail.com .


Φυσικά, επειδή πάντα μας αρέσει να γνωριζόμαστε πριν από τα ταξίδια αλληλόδρασης, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση, στην οποία συνιστούμε να έρθετε για να απαντηθούν με λεπτομέρεια όλες οι πιθανές ερωτήσεις σας. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες.


Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας.

1.536 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page