top of page

MyQuest Kenya στη φυλή των Samburu



Η ιδέα του να ταξιδέψω στην Αφρική αποτελούσε μέχρι πρότινος ένα πολύ μακρινό, έως ακατόρθωτο όνειρο για έμενα. Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές κι αν είχα φανταστεί τη στιγμή αυτή, δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμβεί τόσο σύντομα.

Έτσι μέσα από ένα απλό μήνυμα, βρέθηκα μέσα σε λίγους μήνες στην μαγευτική Κένυα, πραγματοποιώντας το πρώτο μου εθελοντικό ταξίδι!


Η ανυπομονησία για την άφιξη στο χωριό της φυλής Samburu, όπου και διεξάχθηκε το πρόγραμμα, ήταν μεγάλη. Η διαδρομή μέσα από την αφρικανική σαβάνα με θέα, τα ζώα, ποικίλα χρώματα, καθώς και η φύση καθεαυτό χαρίζουν ένα μοναδικό, μαγευτικό τοπίο. Φτάνοντας στο χωριό ξεκίνησε επισήμως η συγκλονιστικότερη εμπειρία της ζωής μου.


Η Κυριακάτικη λειτουργία με αποκορύφωμα το πρώτο παιχνίδι με τα παιδιά, η κατασκευή του θερμοκηπίου για τη δημιουργία του food forest, η μεταφορά του κάρβουνου, το βάψιμο στο σχολείο, οι ιστορίες της μαμάς Σούζαν, το μαγείρεμα που άξιζε σίγουρα πολλά αστέρια Michellene, ο κύκλος ευγνωμοσύνης, τα αστεία του σεφ Μούσα, η συνεχής φροντίδα της sous chef Νας, οι βραδινές συζητήσεις υπό το φως του φεγγαριού και των αμέτρητων αστεριών έχουν χαραχτεί για πάντα στο μυαλό μου.


Η αγάπη, το γέλιο, τα χαμογελαστά μάτια, οι αγκαλιές είναι πράγματα που αντάλλαξα απλόχερα, χωρίς ενδοιασμούς, σκέψεις ή αμφιβολίες. Η Αφρική έχει πλέον ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, γιατί μέσα από αυτήν ανακάλυψα νέες πτυχές του εαυτού μου και πήρα τα μεγαλύτερα μαθήματα.


Αυτό που θα κρατήσω όμως μέσα από όλα αυτά είναι πως η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά πράγματα…σε ένα πιάτο φαΐ, σε ένα ποτήρι νερό, σε ένα ζεστό σπίτι και πάνω απ όλα στην αγάπη και στο χαμόγελο!


Σταυριάνα Νεοκλέους

295 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page