top of page

Gongo Kindergarten Project


Βοηθησε κι εσύ να πάρει ζωή το σημαντικό project του χωριού Gongo στην Τανζανία: Το Νηπιαγωγείο!

Η εκπαίδευση είναι αναγκαία για να μεγαλώσει ο άνθρωπος, να εξελιχθεί και να προσφέρει. Στο χωριό μας το Gongo, έχουμε δώσει ιδιαίτερη βάση στο σχολείο με την βοήθεια του οργανισμού SANA.

Το Νηπιαγωγείο μας, ωστόσο, δημιουργήθηκε το 2019 με πρωτοβουλία της Άννας και της Σμαράγδας με στόχο να έχει μόνιμη λειτουργία με δασκάλα όπου θα απασχολεί ολοήμερα τα μικρά παιδιά. Αυτό το project, λόγω covid πάγωσε, η δασκάλα δεν μπόρεσε να πληρωθεί και το Νηπιαγωγείο έκλεισε ξανά.

Τώρα, με την βοήθεια και την αγάπη της Αναστασίας και της Πηνελόπης από την Κύπρο, το project παίρνει ξανά ανάσα. Φέτος στο χωριό, ασχοληθήκαμε με την συντήρηση της αίθουσας, βάψαμε και ζωγραφίσαμε τους τοίχους με τα παιδιά και ασχοληθήκαμε σοβαρά με το δικό τους μέλλον.

Γυρνώντας πίσω, τα κορίτσια μας έφτιαξαν την συγκεκριμένη καμπάνια για να είναι βιώσιμη η λειτουργία αυτού του τμήματος.

Τα χρήματα θα δαπανηθούν σε στολές των παιδιών, σε γραφική ύλη και εξοπλισμό της αίθουσας, ενώ θα αποτελέσουν σημαντικό έρεισμα στον μισθό της δασκάλας.

Η κίνηση αυτή αφενός, δίνει στα παιδιά νέα ερεθίσματα και απασχόληση. Η εκπαίδευση είναι αναγκαίο αγαθό σε όλες τις κοινωνίες, αλλά για τις χώρες της Αφρικής θεωρείται, ακόμα και σήμερα, πολυτέλεια λόγω της οικονομικής ανεπάρκειας των ανθρώπων εκεί.

Αφετέρου, οι Gongo Mamas στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο, θα έχουν πλέον την ευκαιρία να ασχοληθούν περισσότερο με τον συνεταιρισμό τους και να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην οικονομική τους εξέλιξη.

Στάσου για ένα λεπτό και αναλογίσου πως θα ήταν η ζωή σου με 2,3 ή 4 παιδιά που χρειάζονται φροντίδα, ένα σπίτι που συνέχεια ζητάει προσοχή και παράλληλα τα χωράφια που ζητούν συνεχώς τα χέρια σου για να μπορέσεις να βγάλεις το μεροκάματο.

Από την άλλη φαντάσου το παιδί σου, που ίσως να μην πάει σχολείο ποτέ. Δεν θα υπάρχει καν το σχολείο που επιθυμείς ανοιχτό. Φαντάσου, το παιδί σου με λίγα σκισμένα ρούχα, κάποια τετράδια (αν είναι τυχερό), έναν δάσκαλο και άλλα 100 παιδιά στην τάξη. Σίγουρα δεν θα έχει την ευκαιρία να μάθει πολλά. Σίγουρα δεν θα έχει την ευκαιρία για ανώτερη εκπαίδευση. Και σίγουρα δεν θα έχει ίσες ευκαιρίες στη ζωή του. Φαντάζουν όλα αυτά άδικα; Ανύπαρκτα; Δυστυχώς, αυτή είναι η καθημερινότητα των ανθρώπων εκεί. Την έχουμε δει, την έχουμε νιώσει και ένα πικρόγλυκο συναίσθημα έχει ριζωθεί για πάντα μέσα μας.

Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις να αλλάξει η ζωή των ανθρώπων εκεί μέσα από την καμπάνια αυτή! Βρες το λινκ εδώ και πρόσφερε ότι θες, πες το όπου μπορείς και παρότρυνε κι άλλους για να μάθουν.


Το λινκ της καμπάνιας : https://www.giveandfund.com/.../project/every-child-genius


Σ’ ευχαριστούμε!

190 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page