top of page

Ταξίδι Αλληλόδρασης MyQuest
στην Τανζανία

Ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή σου!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

8-18 Αυγούστου

15-25 Αυγούστου

22 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

Η Τανζανία είναι μια χώρα με πανέμορφη τροπική βλάστηση, απέραντες εκτάσεις σαβάνας, παρθένα δάση, και υπέροχους ανθρώπους, τους οποίους έχουμε τη χαρά να επισκεπτόμαστε τακτικά από την πρώτη μας επίσκεψη το 2015.

Τα τελευταία 6 χρόνια που βρισκόμαστε στο χωριό Gongo με τα ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest έχουμε βάψει και εξοπλίσει το τοπικό ιατρείο, έχουμε χτίσει μια φάρμα πουλερικών, τουαλέτες και κουζίνα για το δημοτικό σχολείο, ένα κέντρο εναλλακτικού εισοδήματος και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες του χωριού, καθώς και ένα κέντρο βιώσιμης γεωργίας που θα είναι και η αγορά του χωριού! 

Φέτος το καλοκαίρι, επιστρέφουμε στο χωριό Gongo για να ασχοληθούμε εις βάθος με όλα τα πρότζεκτ που έχουμε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και νέες ιδέες που προκύπτουν από αυτά.

 

Οι βασικοί άξονες δράσης αφορούν :

 • Education – αθλητικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές δραστηριότητες στο Gongo Primary School.

 • Empowerment – δραστηριότητες στο γυναικείο συνεταιρισμό με τις Mamas, με τις οποίες κάνουμε τεχνικές batik, tie dye, ραπτική, καλαθοπλεκτική, σαπούνια, κλπ.

 • Conservation – δραστηριότητες όπως δενδροφύτευση, καθαρισμοί και επαναχρησιμοποίηση.

 

Δεν θα κάνουμε όμως το ταξίδι στην περιοχή  μόνο για να δουλέψουμε πάνω στα πρότζεκτ που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά και για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους του χωριού Gongo από κοντά, να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους, να γιορτάσουμε μαζι τους, να παίξουμε και να δημιουργήσουμε μία σχέση, η οποία θα μας δώσει τόσα πολλά πίσω και θα μας δημιουργήσει έντονα συναισθήματα που θα κουβαλάμε για καιρό!

 

Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή την εμπειρία;

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ημερομηνίες ανάλογα το γκρουπ)

 

8 ή 15 ή 22 Αυγούστου : Αναχώρηση από Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού

9 ή 16 ή 23 Αυγούστου : Άφιξη και εξερεύνηση της πρωτεύουσας Dar Es Salaam

10 ή 17 ή 24Αυγούστου : Αναχώρηση με λεωφορείο για την κοινότητα στην περιοχή Miseni

10-16 ή 17-23 ή 24-30 Αυγούστου : Ενασχόληση με το πρότζεκτ στo Χωριό Gongo & παράλληλες δρατηριότητες

17 ή 24 ή 31 Αυγούστου : Επιστροφή στην Dar Es Salaam, περιήγηση, ψώνια

18 ή 25 Αυγούστου ή 1 Σεπτεμβρίου : Αναχώρηση για Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού

 

Λίγα λόγια για τον SANA και το έργο…

Ο οργανισμός SANA (Saving Africa’s Nature) ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή Pwani κοντά στο Saadani National Park, έχει ως πρωταρχικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής χρησιμοποιώντας βιώσιμες πρακτικές για την προστασία χλωρίδας και πανίδας. Το έργο του SANA στηρίζεται στην από κοινού συμμετοχή και εμπλοκή των τοπικών κοινοτήτων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλα τα στάδια των παρεμβάσεων, από το σχεδιασμό έως την υλοποίηση. Τα χωριά στα οποία δραστηριοποιείται ο SANA είναι το Saadani, το Matipwili, το Gongo και το Mkange λόγω της εγγύτητάς τους με το Εθνικό Πάρκο Saadani και το Kοινοτικό δάσος Zaraninge. Στα χωριά αυτά η SANA έχει προσφέρει στήριξη βελτιώνοντας την εκπαίδευση, την υγεία και το βιοτικό επίπεδο των ντόπιων μέσα από εναλλακτικές πηγές εισοδήματος.

 

Ανάγκες & Προκλήσεις

 

Το χωριό Gongo φιλοξενεί ‘διάδρομο άγριας ζωής’, o οποίος παρέχει ένα μονοπάτι για τα ζώα που μεταναστεύουν από το εθνικό πάρκο Saadani στον ποταμό Wami σε αναζήτηση τροφής. Παρά τη σημασία που έχει για το περιβάλλον, ο διάδρομος της άγριας ζωής βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, λόγω της ταχείας αποψίλωσης και της υπερβολικής εξάρτησης από τις λανθασμένες γεωργικές μεθόδους, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή εξαφάνιση της άγριας ζωής στην περιοχή.

 

Αν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι μπορούν να μάθουν και να εφαρμόσουν εναλλακτικές μορφές εισοδήματος οι οποίες δε θα είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον, τότε θα επωφελούνταν το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του χωριού και το οικοσύστημα.

Συνθήκες διαμονής & διατροφής

Ετοιμαστείτε για την πιο όμορφη κατασκήνωση που έχετε κάνει ποτέ!

Η οργάνωση SANA (Saving Africa’s Nature) προσωρινά φιλοξενείται σε ένα μαγικό μέρος που θα μένουμε όλοι οι εθελοντές, το Miseni Retreat. Η διαμονή μας θα είναι σε σκηνές και δωμάτια 2, 3 και 4 ατόμων, με κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους, τα οποία θα είναι αρκετά για όλους. Το φαγητό είναι απλό παραδοσιακό αφρικανικό, καθόλου πικάντικο.

Μπορεί να μην υπάρχουν οι πολυτέλειες που έχετε συνηθίσει στο σπίτι, αλλά πραγματικά το όλο σκηνικό είναι μοναδικό! Η θέα και τα τοπία μαγευτικά, οι άνθρωποι υπερβολικά φιλόξενοι και ο σκοπός του project πολύ πολύ ουσιαστικός.

Φυσικά, πέρα από το χτίσιμο και γενικά τις οικοδομικές εργασίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχες παράλληλες δραστηριότητες όπως:

Περίπατος στα χωριά και γνωριμία με τους κατοίκους

Επίσκεψη στο σχολείο και παιχνίδι με τα παιδιά

Επισκεψη στα προηγουμενα προτζεκτ του Wheeling2help σε συνεργασια με τον SANA

Ημερήσια πεζοπορία σε δάσος της περιοχής

Εκμάθηση της τοπικής γλώσσας, σουαχίλι

Μουσικές αφρικάνικες βραδιές με τύμπανα και χορό

Safari στο Saadani National Park (optional)

Διάφορα workshops όπως κατασκευές και πλέξιμο με καλάμια, κλπ!

Κόστος συμμετοχής:

495 ευρώ / άτομο, το οποίο περιλαμβάνει:

 • Εισφορά για τα πρότζεκτ του SANA στην περιοχή. Αυτό μπορείτε να το καλύψετε είτε με προσωπικά σας έξοδα, είτε ξεκινώντας εσείς καμπάνια crowdfunding για το σκοπό

 • 7 διανυκτερεύσεις στο Miseni Retreat συν όλα τα γεύματα

 • Μεταφορικά από και προς το χωριό για το πρότζεκτ

 • Έξοδα οργάνωσης

 

Στο κόστος συμμετοχής ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται:

 • H βίζα, την οποία οι Έλληνες παίρνουμε κατά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο της Dar Es Salaam με 50 ευρώ, για τους Κύπριους είναι ΔΩΡΕΑΝ!

 • Η διανυκτερευση στην Dar Es Salaam που κυμαινεται στα 15 ευρω (Slow Leopard Hostel), και

 • Το κόστος αεροπορικού εισιτηρίου.

Οι ημερομηνίες συμμετοχής στο πρότζεκτ είναι συγκεκριμένες, όμως αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο, αξίζει να μείνετε λίγες παραπάνω ημέρες και να επισκεφτείτε και κάποια τουριστικά μέρη της Τανζανίας, όπως κάποιο εθνικό πάρκο για σαφάρι ή τη Ζανζιβάρη με τις όμορφες παραλίες. Αυτό μπορείτε να συνεννοηθείτε ξεχωριστά και με άλλα παιδιά που ενδεχομένως έχουν τις ίδιες σκέψεις με εσάς, στο fb group για όλους όσους ενδιαφέρονται για το ταξίδι, στο facebook γκρουπ για το ταξίδι. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία deadline που πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε η αποστολή θα κλείσει με το που συμπληρωθούν οι θέσεις.

 

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ:

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει:

 1. Να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχήςhttps://docs.google.com/forms/d/15oq9JRUTPdM1xvLhEreXxQmkSCP0H8GkAFrVU9wqcDM , και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

 2. Να μπείτε στο fb group, όπου θα ανακοινώνονται νεότερα για το ταξίδι στην Τανζανία. https://www.facebook.com/groups/314463901504339

 3. Εφόσον έχουμε επικοινωνήσει μαζί σας και υπάρχει διαθεσιμότητα, να γίνει η κατάθεση μιας προκαταβολής των 200 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

*Revolut : +306987757229* : Το προτιμούμε αν έχετε, γιατί δεν έχει fees.

*Όνομα : Wheeling2help*

*Τράπεζα : Eurobank EFG*
*Aριθμός Λογαριασμού : 0026. 0274.37.0201412163*
*ΙΒΑΝ : GR7002602740000370201412163*

4. Μετά από την επικοινωνία μας, να σταλεί με εμαιλ στο info@wheeling2help.com  το αποδεικτικό της αγοράς των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και

5. Να είστε μέλη του Wheeling2help                                                                                                                                                                     *Μέλος μπορείτε να γίνετε με μία ετήσια συνδρομή των 40 ευρώ για τη στήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Wheeling2help στην Ελλάδα στο Χειροτεχνείον (αυτό μπορεί να γίνει μαζί με την εξόφληση του υπολοίπου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού).

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ! Οι πρώτοι 25 που θα ολοκληρώσουν την παραπάνω διαδικασία θα είναι τα μέλη της αποστολής μας!

 

Η συμμετοχή σας προϋποθέτει ότι θα παρευρίσκεστε όλες τις μέρες στο ταξίδι και θα συμμετέχετε σε όλες τις δραστηριότητες.

 

Σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό της προκαταβολής για το κόστος συμμετοχής ΔΕΝ επιστρέφεται.

 

Προετοιμασία ταξιδιού

 

Διαβατήριο – Βίζα: Για το ταξίδι θα χρειαστείτε το διαβατήριο σας με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά από τις ημερομηνίες ταξιδιού. Για την είσοδο στη χώρα, η βίζα είναι απαραίτητη μόνο για τους Έλληνες υπήκοους. Οι φίλοι μας από την Κύπρο δε χρειάζεται να εκδόσουν βίζα, η οποία εκδίδεται επιτόπου στο αεροδρόμιο πολύ εύκολα και θα δοθούν σχετικές οδηγίες.

 

Εμβόλια: Μια από τις πρώτες σκέψεις για τέτοιου είδους ταξίδια, επειδή πολλές φορές το μυαλό μας έχει συνηθίσει να πηγαίνει περισσότερο στα αρνητικά, είναι τα εμβόλια. Θέλουμε να σας καθησυχάσουμε και να σας πούμε ότι με καλή οργάνωση και πρόληψη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! Η αλήθεια είναι ότι 10 ανθρώπους να ρωτήσεις, θα σου πουν 10 διαφορετικά πράγματα για το αν θα πρέπει να κάνεις εμβόλια και για το ποια θα είναι αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την είσοδό σας στη χώρα, ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο για την είσοδο στη χώρα. Ωστόσο, επειδή προσέχουμε για να έχουμε, συνιστούμε τα εξής εμβόλια, προαιρετικά και πάντα με τη συμβουλή και καθοδήγηση του δικού σας γιατρού και του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπηρεσίας υγείας της περιοχής σας.

 

Εμβόλιο για τον τύφο (διαρκεί 3 χρόνια)

Τριπλό εμβόλιο DTP για τέτανο-διφθερίτιδα-κοκκύτη (διαρκεί 10 χρόνια)

Εμβόλιο για πολιομυελίτιδα

Ηπατίτιδα Α και Β (αντισώματα)

Εμβόλιο για κίτρινο πυρετό (υποχρεωτικό κατά διαστήματα αν επιθυμείτε να επισκεφθείτε και την Ζανζιβάρη)

Χάπια πρόληψης για ελονοσία (malaria)

 

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Συστήνεται, ειδικά μετά την εμφάνιση του ιού covid. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες με προσιτές τιμές.

 

Επίσης, μπορείτε να δείτε και το βίντεο από το πρώτο ταξίδι MyQuest στην Τανζανία το Νοέμβριο του 2017, εδώ!

 

Καθώς και το τελευταίο από την αποστολή μας το 2019 εδώ, https://vimeo.com/553858814 .

Για ερωτήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο info@wheeling2help.com .

Φυσικά, επειδή πάντα μας αρέσει να γνωριζόμαστε πριν από τα ταξίδια αλληλόδρασης, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση, στην οποία συνιστούμε να έρθετε για να απαντηθούν με λεπτομέρεια όλες οι πιθανές ερωτήσεις σας. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!

English version

Join us in a MyQuest solidarity trip in Tanzania

that will change your life!

 

DATES

8 - 18 August

15 - 25 August

Tanzania is a beautiful country with tropical vegetation, endless hectares of savannah, indigenous forests, and wonderful people, that we are happy to visit every year.

During the last 6 years that we have been to Gongo Village with MyQuest Solidarity Trips from Wheeling2help, we have painted and equipped the local dispensary, we have built a chicken farm, toilets and kitchen for Gongo Primary school, a women cooperative building for the Gongo Mamas, as well as an agricultural center for sustainable farming, which will also become soon the market place of the village!

 

This year in summer, we are going back to Gongo village, to get involved in deep with all the projects we have started the past years as well as new projects that arise. The main areas that we focus are:

 • Education – sports, cultural, environmental activities at Gongo Primary School.

 • Empowerment – activities at the women cooperative of Gongo Mamas, with whom we are making fabric of batik & tie dye, sewing, basket weaving, etc.

 • Conservation – activities such as tree planting, clean-ups and upcycling workshops.

 

We are not traveling to Tanzania just to work on the projects mentioned above, but also to meet the local people of Gongo Village, become part of their everyday life, celebrate together, learn from each other, and create a relationship which will give us back so much and create strong feelings that we will be carrying with us for long time!

 

Do you want to live this unique experience?

 

TRAVEL SCHEDULE

 

8 or 15 August : Departure from Athens (or wherever you are based)

9 or 16 August : Arrival and exploring Dar Es Salaam

10 or 17 August : Departure with bus to Gongo Village

10 - 16 August or 17 -23 August : Project at Gongo village & parallel activities

17 or 24 August : Return to Dar Es Salaam, strolling, shopping

18 or 25 August : Return to Athens (or wherever you are based)

 

Few words about SANA and its vision…

 

The organisation SANA (Saving Africa’s Nature) which is based in Pwani region, in the ourskirts of Saadani National Park, is primarily focusing on the protection of the environment and wildlife using sustainable ways to protect flora and fauna. SANA’s work is targeting in the common participation and involvement of both the local communities and the authorities, from design to implementation. The villages where SANA is operating are Saadani, Matipwili, Gongo and Mkange due their close distance from Saadani National Park and Community Forest of Zaraninge. In these villages SANA has provided support and improved the education, health and the living standards of the people through alternative sources of income.

 

Accommodation and food!

 

Get ready for the most beautiful camp you have ever done!

The SANA organisation is temporarily being hosted in a magical place in the forest where all the volunteers will be staying, Miseni Retreat. Our accommodation will be in Glamping tents and shared rooms, with common toilets and showers, that will be enough for everyone. The food is mostly vegetarian traditional African, not spicy!

There may not be the luxuries you are used to have at home, but honestly the whole atmosphere is unique! The landscapes and the views are amazing, people are incredibly hospitable and the aim of the project very important.

 

Of course, apart from the construction activities, the schedule includes wonderful parallel activities such as:

Walking tour in Gongo Village and meetings with the locals

Visit to the Gongo Primary School and games with children

Visit at the previous projects of Wheeling2help in cooperation with SANA

Hiking through Miseni Forest

Swahili language classes

African Music Nights with Djembe and dances around the fire

Safari at Saadani National Park (optional)

Various workshops such as weaving, cooking with the mamas, etc!

 

Participation cost:

 

485 euro / person, which includes:

 • Contribution for SANA’s projects at Gongo Village. You can cover this amount by yourself or by starting a crowdfunding campaign for the cause, 150 euro

 • 7 nights at Miseni Retreat including all the meals, 220 euro

 • Transportation costs from and to Gongo Village, 35 euro

 • Organisation costs, 80 euro

 

Participation cost does NOT include:

 • Visa, which we Greeks can apply either online or just obtain it on arrival at the airport of Dar Es Salaam and it costs 50 euro, for our Cypriots friends is FREE!

 • Accommodation at Dar Es Salaam which costs about 12 euro (Slow Leopard Hostel), and

 • The aeroplane ticket.

 

The dates of the project are specific, but if you have more free time, it is definitely worth to stay a few more days to visit some beautiful places of Tanzania, such as Serengeti National Park for safari or Zanzibar island for its pristine beaches. For these arrangements, you can communicate with the other volunteers who may have similar plans with you, at the facebook group that we have created for the trip. There is no specific deadline that you have to apply to participate in our trip and because the spots are limited, the trip will be regards as full when the spots will be covered.

 

NEXT STEPS:

For your participation to be valid, you need to:

 1. Fill in the participation form and we will contact you.

 2. Join our facebook group, where we will be posting news related to our trip in Tanzania. https://www.facebook.com/groups/314463901504339

 3. Deposit 200 euro as payment in advance at one of the following bank accounts:*Account Name : Wheeling2help**Bank Name : Eurobank EFG*
  *ΙΒΑΝ : GR7002602740000370201412163*

  *Revolut : +306987757229* : We prefer Revolut as there are no transfer fees.

 4. After our communication, send us the reservation of your travel ticket at info@wheeling2help.com, as well as,

 5. Become members of Wheeling2help                                                                                                               *Member you can become with an annual contribution of 40 euro for the support of our educational activities and workshops in Greece at Xeirotexneion, NISI Raches (you can pay this amount during the trip).

 

IMPORTANT: The first 25 people that will complete the above steps, they will be members of our trip!

It is obligatory that you will stay for the whole duration of the program at the village and participate in all the activities.

In case of cancelling your participation, the payment in advance is NOT being returned.

 

Travel Preparation

 

Passport – Visa : In order to travel you will need to have a valid passport with an expiry date longer than 6 months from the day you depart. If the expiry date is shorter than 6 months from the travel date, the airline company will deny you to travel. To enter Tanzania, a tourist visa is required, which you can easily obtain on arrival at Dar Es Salaam airport. Citizens from Cyprus they get tourist visa for free!

 

Vaccination: One of the first thoughts related to these kind of destinations, because our mind is used to think about negative scenarios, is about vaccines. We want to calm you and inform you that with a good organization/planning and precautions, there is nothing you need to be afraid! The truth is that if you ask 10 different people, they will tell you 10 different opinions about the vaccines and which ones you should do. The only sure thing is that in order to enter the country, NO vaccine is required. However, since you know better yourself and your body, we recommend that you check with your doctor and the relevant health authorities in your area, regarding the vaccines of :

 

Typhoid vaccine (lasts for 3 years)

Triple DTP vaccine for diphtheria-tetanus-diftheritis-pertussis (lasts for 10 years)

Polio vaccine

Hepatitis Α και Β

Yellow fever vaccine (for times to times it is obligatory for Zanzibar, please check)

Malaria pills

 

Insurance travel : It is recommended, especially after the outsburst of corona pandemic. There are many insurance companies with budget options.

 

You can also watch the video from our first MyQuest solidarity trip in Tanzania in November 2017, here εδώ!

 

Program coordinators:

Penny Prepa, +30 6986658002

For further information, you can always contact us at info@wheeling2help.com .

bottom of page