top of page

Ταξίδι Αλληλόδρασης MyQuest 
στην Αιθιοπία

Ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή σου!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

26 Οκτωβρίου - 5 Νοεμβρίου

Η Αιθιοπία είναι μια από τις πιο ξεχωριστές χώρες της Αφρικής, με πλούσια βλάστηση, σημαντική ιστορία, ιδιαίτερες φυλές, ατέλειωτες φάρμες με τον πιο φημισμένο καφέ στον κόσμο και σίγουρα είναι ένας προορισμός που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε!

Σε αρκετές περιοχές το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και για αυτό οργανώνουμε το ταξίδι αλληλόδρασης MyQuest ώστε να συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας Taeme! 

Πρώτη φορά είχαμε επισκεφτεί την Αιθιοπία το 2014 κατά τη διάρκεια του 6μηνου οδοιπορικού μας AfriQuest, όπου διασχίσαμε την Αφρική από το Cape Town μέχρι το Cairo και στην Αιθιοπία βοηθήσαμε στο ορφανοτροφείο Kidane Mehret στην πρωτεύουσα Addis Ababa.

Στόχος μας για φέτος που επιστρέφουμε στην Αιθιοπία, και αυτή τη φορά στην ύπαιθρο, σε μια πολύ όμορφη κοινότητα στα Choke Mountains (περίπου 380χμ βορειοδυτικά της Αντις Αμπεμπα), είναι να χτίσουμε θερμοκήπιο για τις ανάγκες των 200 αγροτών της κοινότητας, να βοηθήσουμε στις αγροτικές εργασίες, να βελτιώσουμε τις κτιριακές υποδομές στο σχολείο της κοινότητας και να βοηθήσουμε σε εργαστήρια παραδοσιακής τέχνης. Πιστεύουμε ότι για να σταθεί η κοινότητα στα πόδια της και να μην εξαρτάται, προυποθέτει κάτι περισσότερο από την απλή αποστολή χρημάτων, προυποθέτει τη δική μας προσωπική εργασία μαζί τους στο πεδίο και τη διάσωση της αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Are you wheeling2help??

Δεν θα κάνουμε όμως το ταξίδι στο χωριό Taeme μόνο για να χτίσουμε, αλλά και για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους αυτούς από κοντά, να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους, να γιορτάσουμε μαζι τους, να παίξουμε με τα παιδιά και να δημιουργήσουμε μία σχέση, η οποία θα μας δώσει τόσα πολλά πίσω και θα μας δημιουργήσει έντονα συναισθήματα που θα κουβαλάμε για καιρό!

Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή τη μοναδική εμπειρία;

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

26 Οκτωβρίου : Αναχώρηση από Αθήνα ή όπου αλλού βρίσκεστε

27 Οκτωβρίου : Άφιξη και εξερεύνηση της πρωτεύουσας Addis Ababa

28 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου : Ενασχόληση με το πρότζεκτ στην κοινότητα

4 Νοεμβρίου : Επιστροφή στην Addis Ababa, περιήγηση, ψώνια

5 Νοεμβρίου : Αναχώρηση για Αθήνα ή όπου αλλού βρίσκεστε

Λίγα λόγια για την οργάνωση Enat Ethiopia e.V.

 

Ο οργανισμός Enat Ethiopia e.V. δραστηριοποιείται στην κοινότητα Taeme από το 2017 και συνεργάζεται άμεσα με περισσότερους από 200 αγρότες της περιοχής. 

Πιστεύει ότι η αλλαγή χρειάζεται χρόνο αλλά και χτίσιμο συνεργασιών και εμπιστοσύνης. Γι’ αυτό το λόγο είναι σε διαρκή διάλογο με την τοπική κοινότητα αναπτύσσοντας προγράμματα που συνδιαμορφώνονται και λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ανάγκες, τους κοινωνικούς ρόλους και τις πολιτισμικές ιδιαιτεροτήτες. Τα πρότζεκτ έχουν πάντα πρωταγωνιστές τους ντόπιους στην υλοποίησή τους αλλά και στη διασφάλιση της συνέχειάς τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα εξυπηρετήσει την κοινότητα – και σχετίζονται με την ανοικοδόμηση της περιοχής με φυσική δόμηση, την ενδυνάμωση των νέων και τη βιώσιμη γεωργία σαν ένα τρόπο ανάπτυξης. 

Σε συνεργασία με το Mulu EcoLodge στηρίζουν το slow travel, τη σημασία αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους της περιοχής όταν ταξιδεύεις καθώς και την εκπαίδευση της νέας γενιάς της περιοχής σε θέματα με την οικολογία και την αειφορία.

Μάθετε περισσότερα εδώ http://mululodge.com/

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

Η διαμονή μας θα είναι στο πανέμορφο Mulu EcoLodge στα όμορφα Gojos φτιαγμένα από φυσική δόμηση (χώμα, πηλό, άχυρο και πέτρα) όπου θα υπάρχουν στρώματα, σεντόνια, κλπ και θα μένουμε όλοι οι εθελοντές!

Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με χώρο ξεκούρασης, κουζίνα, κανονικές τουαλέτες και ντους, χώρο για yoga κλπ.. Το φαγητό είναι υπέροχο παραδοσιακό Αιθοπικό, με επιλογές για vegetaria, vegan, κλπ. Χωριζόμαστε σε ομάδες οι οποίες βοηθούν στο μαγείρεμα σε πρωινό και βραδινό, πλύσιμο πιάτων και άλλες εργασίες.

Μπορεί να σας ακούγεται λίγο σαν προσκοπική κατασκήνωση, αλλά πραγματικά το όλο σκηνικό είναι μοναδικό! Η θέα και τα τοπία μαγευτικά, οι άνθρωποι υπερβολικά φιλόξενοι και ο σκοπός του project πολύ πολύ ουσιαστικός.

Φυσικά, πέρα από το χτίσιμο και τις άλλες εργασίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχες δραστηριότητες:

Περίπατος στα γύρω χωριά και γνωριμία με τους κατοίκους
Επίσκεψη στο σχολείο και παιχνίδι με τα παιδιά
Ημερήσια πεζοπορία στα μαγευτικά βουνά της περιοχής και βουτιά στους καταρράκτες
Yoga και διαλογισμός
Workshops όπως καλαθοπλεκτική, μαθήματα μαγειρικής, Αιθιοπικής γλώσσας (αμαρικά), ενημέρωση σχετικά με περμακουλτούρα, φύτευση κ.ά.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

445 ευρώ / άτομο, το οποίο περιλαμβάνει:

Οικονομική συμμετοχή για την διεκπεραίωση του κατασκευαστικού έργου στην περιοχή. Αυτό μπορείτε να το καλύψετε είτε με προσωπικά σας έξοδα, είτε ξεκινώντας εσείς καμπάνια crowdfunding για το σκοπό , 150 ευρώ
7 διανυκτερεύσεις στο χωριό + όλα τα γεύματα στο χωριό 150 ευρώ
Μεταφορικά από και προς το χωριό για το πρότζεκτ, 65 ευρώ
Έξοδα οργάνωσης, 80 ευρώ.

Στο κόστος συμμετοχής ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται:

Η βίζα, την οποία παίρνουμε on arrival εύκολα και γρήγορα όταν φτάνουμε, κοστίζει $52.

Το κόστος αεροπορικού εισιτηρίου για Addis Ababa.

Διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα Addis Ababa πριν και μετά το πρότζεκτ.


Οι εταιρείες που πετάνε κυρίως σε αυτούς τους προορισμούς είναι η Ethiopian Airlines,  και η Turkish airlines . 

*Το πρότζεκτ αρχίζει και τελειώνει συγκεκριμένες ημερομηνίες . Δηλαδή στις ημερομηνίες που αναγράφονται παραπάνω οπότε οι ημερομηνίες πτήσεων σας θα πρέπει να ειναι το ελάχιστο τόσες όσες στο ενδεικτικό πρόγραμμα.

**Όμως αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο, αξίζει να μείνετε λίγες παραπάνω ημέρες και να επισκεφτείτε και κάποια άλλα όμορφα μέρη της Αιθιοπίας, όπως η Lalibela ή οι φυλές στο Νότο στην κοιλάδα Omo. Αυτό μπορείτε να το αποφασίσετε ξεχωριστά αλλά και με άλλα παιδιά που ενδεχομένως έχουν τις ίδιες σκέψεις με εσάς, στο facebook group για όλους όσους ενδιαφέρονται για το ταξίδι https://www.facebook.com/groups/1891184311214458 το οποίο θα έιναι και το εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ μας – όπου θα λύνουμε απορίες και θα μοιραζόμαστε πράγματα!

Μπείτε τώρα στο γκρουπάκι πατώντας το λινκ και γίνετε μέλη της ομάδας μας 

 

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ – ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ:

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει:

  1. Να συμπληρώσετε αρχικά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής https://docs.google.com/forms/d/1Ovo5n2QNdTpakQeiI4s5EJTa_bQV4_VIGzZqcYzDp40

  2. Να μπείτε στο fb group, όπου θα ανακοινώνονται νεότερα για το ταξίδι στην Αιθιοπία.  https://www.facebook.com/groups/1891184311214458 .

  3. Να γίνει η κατάθεση προκαταβολής των 200 ευρώ (η εισφορά κάθε εθελοντή για την πραγματοποίηση του πρότζεκτ) στον παρακάτω λογιαριασμό Eurobank ή Revolut, με αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα έξοδα μεταφοράς χρημάτων θα πρέπει να τα επιβαρυνθείτε εσείς, καθώς σε εμάς το ποσό πρέπει να φτάσει ολόκληρο !

*Revolut : +306987757229* : Το προτιμούμε αν έχετε, γιατί δεν έχει fees.

*Όνομα : Wheeling2help*

*Τράπεζα : Eurobank EFG*
*Aριθμός Λογαριασμού : 0026. 0274.37.0201412163*
*ΙΒΑΝ : GR7002602740000370201412163*

4. Μετά από την επικοινωνία μας, να σταλεί με εμαιλ στο info@wheeling2help.com το αποδεικτικό της αγοράς των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και

5. Να είστε μέλη του Wheeling2help *Μέλος μπορείτε να γίνετε με μία ετήσια συνδρομή των 40 ευρώ για τη στήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Wheeling2help στην Ελλάδα στο Χειροτεχνείον (κατάθεση ποσού στον λογαριασμό Eurobank ή Revolut, ή από κοντά με το καλό στο ταξίδι).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ! Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία deadline που πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, η αποστολή θα κλείσει μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις.

Η συμμετοχή σας προυποθέτει ότι θα παρευρίσκεστε όλες τις μέρες στο ταξίδι και θα συμμετέχετε σε όλες τις δραστηριότητες.

Σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό της προκαταβολής για το κόστος συμμμετοχής ΔΕΝ επιστρέφεται για ευνόητους λόγους ολοκλήρωσης του πρότζεκτ. Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει σε περίπτωση έγκαιρης ακύρωσης (2 μήνες πριν το ταξίδι), είναι να μεταφερθεί η προκαταβολή σε επόμενη αποστολή στο μέλλον.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ:

Διαβατήριο – Βίζα: Για το ταξίδι θα χρειαστείτε το διαβατήριο σας με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά από τις ημερομηνίες ταξιδιού. Για την είσοδο στη χώρα είναι απαραίτητη η βίζα, η οποία εκδίδεται επιτόπου στο αεροδρόμιο πολύ εύκολα.

Εμβόλια: Μια από τις πρώτες σκέψεις για τέτοιου είδους ταξίδια, επειδή πολλές φορές το μυαλό μας έχει συνηθίσει να πηγαίνει περισσότερο στα αρνητικά, είναι τα εμβόλια. Θέλουμε να σας καθησυχάσουμε και να σας πούμε ότι με καλή οργάνωση και πρόληψη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! Η αλήθεια είναι ότι 10 ανθρώπους να ρωτήσεις, θα σου πουν 10 διαφορετικά πράγματα για το αν θα πρέπει να κάνεις εμβόλια και για το ποια θα είναι αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την είσοδό σας στη χώρα, ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο για την είσοδο στη χώρα. Ωστόσο, επειδή προσέχουμε για να έχουμε, συνιστούμε τα εξής εμβόλια, προαιρετικά και πάντα με τη συμβουλή και καθοδήγηση του δικού σας γιατρού και του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπηρεσίας υγείας της περιοχής σας που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε:

Εμβόλιο για τον τύφο (διαρκεί 3 χρόνια)

Τριπλό εμβόλιο DTP για τέτανο-διφθερίτιδα-κοκκύτη (διαρκεί 10 χρόνια)

Ηπατίτιδα Α και Β (αντισώματα)

 

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Προτείνεται ώστε να είστε καλυμμένοι οικονομικά σε ό,τι ενδεχόμενο συμβεί. Το αποφασίζετε και το κανονίζετε εσείς.

Όσον αφορά τον covid, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Και είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση!!!

 

Για περαιτέρω ερωτήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο info@wheeling2help.com .

 

Φυσικά, επειδή πάντα μας αρέσει να γνωριζόμαστε πριν από τα ταξίδια αλληλόδρασης, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συναντήση στην Αθήνα για την ομάδα που θα συμμετέχει στο ταξίδι, στην οποία συνιστούμε να έρθετε για να απαντηθούν με λεπτομέρεια όλες οι πιθανές ερωτήσεις σας. Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για τις λεπτομέρειες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας

και θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι!

bottom of page