top of page

Ταξίδι Αλληλόδρασης MyQuest
στην Κένυα

Ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή σου!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

26 Δεκεμβρίου - 5 Ιανουαρίου

9 - 19 Ιανουαρίου

Η Κένυα είναι μια πανέμορφη χώρα με υπέροχα παρθένα δάση, λίμνες και βουνά, γεμάτη ζωντάνια με ξεχωριστά χρώματα και αρώματα, αλλά και μοναδικούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι ο βασικός λόγος του ταξιδιού μας καθώς όλα τα ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest έχουν προορισμό τον άνθρωπο.  

Στην Κένυα βρεθήκαμε για πρώτη φορά το 2014 κατά τη διάρκεια του 6μηνου οδοιπορικού μας AfriQuest, όπου με μέσα μαζικής μεταφοράς διασχίσαμε την Αφρική από το Cape Town μέχρι το Cairo, στηρίζοντας παράλληλα κοινότητες όπου υπήρχε ανάγκη. Από το 2019 επιστρέψαμε στην Κένυα, και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα της φυλής των Samburu, όπου ενώνοντας δυνάμεις με την οργάνωση Sadhana Forest, βοηθαμε σε δραστηριότητες που αφορούν το περιβάλλον και την εκπαίδευση. 

Φέτος λοιπόν επιστρέφουμε στην κοινότητα των Samburu για να συνεχίσουμε την προσπάθεια με το food forest φυτεύοντας moringa trees με μια συγκεκριμένη τεχνική καθώς η περιοχή πλήττεται από τεράστια ξηρασία και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Δεν θα κάνουμε όμως το ταξίδι στην περιοχή  μόνο για να δουλέψουμε πάνω στα πρότζεκτ που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά και για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή από κοντά, να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους, να γιορτάσουμε μαζι τους, να παίξουμε και να δημιουργήσουμε μία σχέση, η οποία θα μας δώσει τόσα πολλά πίσω και θα μας δημιουργήσει έντονα συναισθήματα που θα κουβαλάμε για καιρό!

Επίσης θα υπάρχουν υπέροχες παράλληλες δραστηριότητες όπως:

Περίπατος σε χωριά των Samburu και σε τοπικές αγορές

Επισκεψη σε προηγουμενα προτζεκτ της οργάνωσης Sadhana Forest

Ημερήσια πεζοπορία σε όμορφα τοπία της περιοχής

Εκμάθηση της τοπικής γλώσσας swahili

Cooking classes με παραδοσιακή κουζίνα σουαχίλι

Μουσικές αφρικάνικες βραδιές με φωτιά, τύμπανα και χορό.

Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή την εμπειρία;

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

26 Δεκεμβρίου ή 9 Ιανουαρίου : Αναχώρηση από Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού

27 Δεκεμβρίου ή 10 Ιανουαρίου : Άφιξη και εξερεύνηση της πρωτεύουσας Nairobi

28 Δεκεμβρίου ή 11 Ιανουαρίου : Αναχώρηση με λεωφορείο για την περιοχή των Samburu

28 Δεκεμβρίου - 3 Ιανουαρίου ή 11-17 Ιανουαρίου : Ενασχόληση με το πρότζεκτ στo χωριό & παράλληλες δρατηριότητες

4 ή 18 Ιανουαρίου : Επιστροφή στο Nairobi, περιήγηση, ψώνια

5 ή 19 Ιανουαρίου : Αναχώρηση για Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού

Λίγα λόγια για τον οργανισμό Sadhana Forest και το έργο…

Ο οργανισμός Sadhana Forest ιδρύθηκε το 2003 και έχει ως σκοπό την ενότητα των ανθρώπων για ένα βιώσιμο τρόπο ζωής, την τροφική αυτάρκεια μέσα από φιλικές προς το περιβάλλον τεχνικές για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και άλλων δυσκολιών.

Η αρχή έγινε στην Ινδία, στην οικοκοινότητα Auroville, όμως πλέον υπάρχουν αντίστοιχες κοινότητες της Sadhana Forest στην Αιτή και στην Κένυα.

Στην Κένυα, η περιοχή των Samburu αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ξηρασίας, και το πρότζεκτ αφορά τη δημιουργία food forests τα οποία εξασφαλίζουν τροφή στους κατοίκους καθώς και αλλαγή του κλίματος μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση. 

Βέβαια, καμία πρόοδος δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς το σεβασμό και στις τοπικές παραδόσεις, τις ρίζες και την παράδοση της Κένυας και της Αφρικής γενικότερα. Αν οι ντόπιοι δεν αξιοποιήσουν όσα έχουν και δεν πιστέψουν στις δυνατότητες που υπάρχουν, δε θα υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη. 

Περισσότερα μπορείτε να δείτε και εδώ :   https://sadhanaforest.org/kenya/ .

Συνθήκες διαμονής & διατροφής

Ετοιμαστείτε για την πιο ξεχωριστή κατασκήνωση που έχετε κάνει ποτέ!

Η οργάνωση Sadhana Forest έχει δημιουργήσει μια basic κατασκήνωση όπου θα μένουμε όλοι οι εθελοντέ. Η διαμονή μας θα είναι σε σκηνές camping τις οποίες θα πρέπει να φέρουμε εμείς όπως και sleeping bag. Θα υπάρχουν κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους, τα οποία θα είναι αρκετά για όλους.

Το φαγητό είναι αυστηρά vegan, το οποίο θα μαγειρεύουμε εμείς χωρισμένοι σε ομάδες, ενώ επίσης η οργάνωση δεν επιτρέπει το κάπνισμα και το αλκόολ.

Είναι ίσως το πιο hardcore από τα πρότζεκτ μας, και σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι για όλους, αλλά το όλο σκηνικό είναι μοναδικό! Η θέα και τα τοπία μαγευτικά, οι άνθρωποι φιλόξενοι και ο σκοπός του project πολύ ουσιαστικός.

Κόστος συμμετοχής:

425 ευρώ / άτομο, το οποίο περιλαμβάνει:

 • Εισφορά για τα πρότζεκτ της Sadhana Forest στην περιοχή. Αυτό μπορείτε να το καλύψετε με προσωπικά σας έξοδα ή ξεκινώντας καμπάνια crowdfunding για το σκοπό 

 • 7 διανυκτερεύσεις στην κατασκήνωση συν όλα τα γεύματα

 • Μεταφορικά από και προς το χωριό για το πρότζεκτ

 • Έξοδα οργάνωσης

Στο κόστος συμμετοχής ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται:

 • H eTA, την οποία κάνουμε αίτηση online και κοστίζει 30 ευρώ.

 • Η διανυκτερευση σε hostel στο Nairobi που κυμαινεται στα 10-15 ευρω, και

 • Το κόστος αεροπορικού εισιτηρίου.

 • Η ετήσια συνδρομή Wheeling2help που είναι στα 40 ευρώ.

Οι ημερομηνίες συμμετοχής στο πρότζεκτ είναι συγκεκριμένες, όμως αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο, αξίζει να μείνετε λίγες παραπάνω ημέρες και να επισκεφτείτε και κάποια τουριστικά μέρη της Κένυας, όπως κάποιο εθνικό πάρκο στις γύρω περιοχές. Αυτό μπορείτε να συνεννοηθείτε ξεχωριστά και με άλλα παιδιά που ενδεχομένως έχουν τις ίδιες σκέψεις με εσάς, στο fb group για όλους όσους ενδιαφέρονται για το ταξίδι, στο facebook γκρουπ για το ταξίδι. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία deadline που πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε η αποστολή θα κλείσει με το που συμπληρωθούν οι θέσεις.

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ:

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει:

 1. Να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/1Cx0dNWv_wBLseu0E3ZnIJmtZZyAcZpXZ0TBt0o1DU7Q , και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

 2. Να μπείτε στο fb group, όπου θα ανακοινώνονται νεότερα για το ταξίδι στην Κένυα. https://www.facebook.com/groups/1658283324985551 . 

 3. Εφόσον έχουμε επικοινωνήσει μαζί σας και υπάρχει διαθεσιμότητα, να γίνει η κατάθεση μιας προκαταβολής των 200 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

*Revolut : +306987757229* : Το προτιμούμε αν έχετε, γιατί δεν έχει fees.

*Όνομα : Wheeling2help*

*Τράπεζα : Eurobank EFG*
*Aριθμός Λογαριασμού : 0026. 0274.37.0201412163*
*ΙΒΑΝ : GR7002602740000370201412163*

4. Μετά από την επικοινωνία μας, να σταλεί με εμαιλ στο info@wheeling2help.com  το αποδεικτικό της αγοράς των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και

5. Να είστε μέλη του Wheeling2help                                                                                                                                                                     *Μέλος μπορείτε να γίνετε με μία ετήσια συνδρομή των 40 ευρώ για τη στήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Wheeling2help στην Ελλάδα στο Χειροτεχνείον (αυτό μπορεί να γίνει μαζί με την εξόφληση του υπολοίπου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού).

Η συμμετοχή σας προϋποθέτει ότι θα παρευρίσκεστε όλες τις μέρες στο ταξίδι και θα συμμετέχετε σε όλες τις δραστηριότητες.

Σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό της προκαταβολής για το κόστος συμμμετοχής ΔΕΝ επιστρέφεται για ευνόητους λόγους ολοκλήρωσης του πρότζεκτ. Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει σε περίπτωση έγκαιρης ακύρωσης (3 μήνες πριν το ταξίδι), είναι να μεταφερθεί η προκαταβολή σε επόμενη αποστολή στο μέλλον.

Προετοιμασία ταξιδιού

Διαβατήριο – Βίζα: Για το ταξίδι θα χρειαστείτε το διαβατήριο σας με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά από τις ημερομηνίες ταξιδιού. Για την είσοδο στη χώρα, η eTA είναι απαραίτητη και κάνετε την αίτηση online .

Εμβόλια: Μια από τις πρώτες σκέψεις για τέτοιου είδους ταξίδια, επειδή πολλές φορές το μυαλό μας έχει συνηθίσει να πηγαίνει περισσότερο στα αρνητικά, είναι τα εμβόλια. Θέλουμε να σας καθησυχάσουμε και να σας πούμε ότι με καλή οργάνωση και πρόληψη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! Η αλήθεια είναι ότι 10 ανθρώπους να ρωτήσεις, θα σου πουν 10 διαφορετικά πράγματα για το αν θα πρέπει να κάνεις εμβόλια και για το ποια θα είναι αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την είσοδό σας στη χώρα, δεν είναι υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο. Ωστόσο, επειδή προσέχουμε για να έχουμε, συνιστούμε τα εξής εμβόλια, προαιρετικά και πάντα με τη συμβουλή και καθοδήγηση του δικού σας γιατρού και του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπηρεσίας υγείας της περιοχής σας.

Εμβόλιο για τον τύφο (διαρκεί 3 χρόνια)

Τριπλό εμβόλιο DTP για τέτανο-διφθερίτιδα-κοκκύτη (διαρκεί 10 χρόνια)

Εμβόλιο για πολιομυελίτιδα

Ηπατίτιδα Α και Β (αντισώματα)

Χάπια πρόληψης για ελονοσία (malaria)

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Συστήνεται, ειδικά μετά την εμφάνιση του ιού covid.

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες με προσιτές τιμές.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συνταξιδιώτη στα MyQuest Μποσινάκη Γιώργο, ο οποίος θα σας προτείνει τις καλύτερες επιλογές εδώ:

6978077478
6947888189 ή να αποστείλετε email στα:
info@bosinsurance.gr
g.bosinakis@gmail.com.

Για ερωτήσεις και πληροφορίες γενικότερα μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο info@wheeling2help.com 

Φυσικά, επειδή πάντα μας αρέσει να γνωριζόμαστε πριν από τα ταξίδια αλληλόδρασης, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση, στην οποία συνιστούμε να έρθετε για να απαντηθούν με λεπτομέρεια όλες οι πιθανές ερωτήσεις σας. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!

bottom of page