• Home
  • /
  • Page

Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης

Ιδρυτής - Γενικός Συντονιστής

Δώρα Μπίτση

Υπεύθυνη Γραφιστικών

Βάσια Κατραμαδάκη

Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ταξιδιών MyQuest

Χαρά Βάγγου

Υπεύθυνη Ευρωπαικών Προγραμμάτων Erasmus+

Το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και συνεχίζεται σαν ένα κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης!

Η αρχή έγινε με τα 6μηνα οδοιπορικά AfriQuest και AsiaQuest σε Αφρική και Ασία αντίστοιχα, όπου ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα έχοντας μαζί μονάχα σκηνή και backpack διέσχισαν τις 2 ηπείρους προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια σε κοινότητες που είχαν ανάγκη.

Στη συνέχεια ήταν τα 2 μεγάλα ποδηλατικά πρότζεκτ Wheeling2help, Λονδίνο-Αθήνα σε 35 ημέρες μαζεύοντας χρήματα για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας και Κωνσταντινούπολη-Ηράκλειο Κρήτης σε 32 ημέρες με σκοπό την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδιών, όπου συμμετείχε χιλιάδες κόσμος σε όλη την Ελλάδα!

Έχοντας τη στήριξη και την αγάπη αρκετών ανθρώπων στο πλευρό μας, και με στόχο τη μύηση νέων ανθρώπων στον εθελοντισμό, πλέον οι δράσεις μας εστιάζουν σε Ελλάδα και εξωτερικό ως εξής:

 

  • Ταξίδια Αλληλόδρασης MyQuest : Ταξίδια από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ όπως μας αρέσει να τα ονομάζουμε. Πρόκειται για 10ημερα ταξίδια-αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες, σε κοινότητες που επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο και δουλεύουμε μαζί με τους ντόπιους σε σημαντικά ζητήματα όπως το νερό, η εκπαίδευση, η στέγαση, το περιβάλλον, η ενδυνάμωση νεολαίας και γυναικών, κλπ. Η διαμονή και διατροφή μας είναι πολύ κοντά σε αυτήν των ντόπιων, και για αυτό γιατί θέλουμε να είμαστε κομμάτι της κουλτούρας και της καθημερινότητάς τους. Συνυπάρχουμε και δουλεύουμε μαζί τρέφοντας εμπιστοσύνη, σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Η περίοδος των ταξιδιών MyQuest είναι Νοέμβριος – Μάρτιος (καθώς Απρίλιο – Οκτώβριο) είμαστε στο NISI Πολυχώρος, και για την ώρα οι κοινότητες και οι οργανώσεις που συνεργαζόμαστε είναι σε Νεπάλ, Τανζανία, Κένυα και Βιετνάμ.

 

  • Ευρωπαικά Προγράμματα Erasmus+ : Οι εθελοντές μέσω του Wheeling2help μπορούν να συμμετέχουν σε solidarity projects, youth exchange programs, training courses και volunteering positions. Προγράμματα τα οποία απευθύνονται κυρίως σε νέους 18-30 ετών και μέσα από καινοτόμες εκδηλώσεις δικτύωσης προσφέρουν κίνητρα σε νέους να ταξιδέψουν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, και να εξελιχθούν μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης.

 

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για Σχολεία : Βάση μας είναι το NISI στις Ράχες Φθιώτιδας. Ένας πολυχώρος / εκπαιδευτικό κέντρο με δυνατότητα διαμονής σε σκηνές τύπου Glamping αλλά και camping, σε έναν υπέροχο καταπράσινο χώρο δίπλα στη θάλασσα. Η περίοδος που το λειτουργούμε είναι Απρίλιο-Οκτώβριο, μήνες κατά τους οποίους διοργανώνουμε πολλές δραστηριότητες με βάση τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον εθελοντισμό. Κάθε χρόνο μας επισκέπτονται αρκετά σχολεία στα οποία προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Διατηρούμε το δικό μας λαχανόκηπο, κάνουμε κομποστοποίηση, ανακύκλωση, οργανώνουμε καθαρισμούς παραλιών, δενδροφυτεύσεις, πεζοπορίες, προβάλλουμε ντοκιμαντέρ, κάνουμε παρουσιάσεις για τα ταξίδια και τον εθελοντισμό σε μαθητές, φιλοξενούμε αιμοδοσία, εργαστήρια με ρομποτική, ανανέωσιμες πηγές ενέργειας, φυσική δόμηση, και άλλα πολλά.

 

Φυσικά δε σταματάμε εδώ, και συνεχώς προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους ώστε ο κόσμος να γίνεται καθημερινά πιο όμορφος!

 

logo-w2h