top of page

Ταξίδι Αλληλόδρασης MyQuest 
στο Νεπάλ

Ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή σου!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

15 - 25 Φεβρουαρίου

29 Φεβρουαρίου - 10 Μαρτίου

Το Νεπάλ επλήγη από ένα φοβερό σεισμό τον Απρίλιο του 2015… Ο φονικός σεισμός κατέστρεψε και τα 240 σπίτια στο χωριό Takure στην περιοχή Sindupalchuk. Τον Ιανουάριο του 2015, σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση Conscious Impact, χτίσαμε ένα θερμοκήπιο το οποίο βοηθάει την τοπική κοινότητα μέσα από την καλλιέργεια καφέ και αβοκάντο να κερδίσει χρήματα για την ανοικοδόμηση των σπιτιών. Το Πάσχα του 2016, βρεθήκαμε για δεύτερη φορά στην κοινότητα Takure μαζί με 37 ακόμη εθελοντές από την Ελλάδα βοηθώντας στην ανοικοδόμηση του ορφανοτροφείου και ενός σπιτιού μιας οικογένειας με τη μέθοδο earthbags (=γαιόσακοι). Τον Φεβρουάριο του 2017, 60 εθελοντές συγκεντρώσαμε χρήματα και επισκεφθήκαμε ξανά το χωριό συμβάλλοντας στην ανοικοδόμηση 20 επιπλέον σπιτιών αλλά και την κατασκευή ενός θερμοκηπίου από bamboo για να φιλοξενήσει καρπούς που θα βελτιώσουν τη διατροφή της κοινότητας μελλοντικά. Χτίζουμε πάντα με φυσικά υλικά, τούβλα ασφαλή για το σεισμό και φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία είναι πιο φθηνά και πιο γερά από τα παραδοσιακά τούβλα που παράγονται στην πρωτεύουσα και μολύνουν την ατμόσφαιρα. Η ιστορία επαναλήφθηκε και τα επόμενα έτη συμβάλλοντας στην ανοικοδόμηση ενός συνεταιρισμού καφέ, στη δημιουργία δικτύου ύδρευσης καθώς και έξτρα δραστηριοτήτων στην τοπική κοινωνία.

Στόχος μας για φέτος που θα επισκεφτούμε ξανά το χωριό Takure για 7η φορά, είναι να μαζέψουμε χρήματα και εθελοντές για το χτίσιμο περισσότερων σπιτιών και να την ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας, των αγροτών απο τη μία και των παιδιών στο σχολείο και το ορφανοτροφείο από την άλλη. Πιστεύουμε ότι για να σταθεί ξανά η κοινότητα στα πόδια της και να μην εξαρτάται, προυποθέτει κάτι περισσότερο από την απλή αποστολή χρημάτων, προυποθέτει τη δική μας προσωπική εργασία μαζί τους στο πεδίο.

 

Are you wheeling2help??

 

Δεν θα κάνουμε όμως το ταξίδι στο χωριό Takure μόνο για να χτίσουμε, αλλά και για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους αυτούς από κοντά, να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους, να γιορτάσουμε μαζι τους, να παίξουμε με τα παιδιά και να δημιουργήσουμε μία σχέση, η οποία θα μας δώσει τόσα πολλά πίσω και θα μας δημιουργήσει έντονα συναισθήματα που θα κουβαλάμε για καιρό!

 

Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή τη μοναδική εμπειρία;

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

15 (ή 29) Φεβρουαρίου : Αναχώρηση από Αθήνα ή όπου αλλού βρίσκεστε

16 Φεβρουαρίου (ή 1 Μαρτίου) : Άφιξη και εξερεύνηση της πρωτεύουσας Kathmandhu

17-23 (ή 2-8 Μαρτίου) : Ενασχόληση με το πρότζεκτ στο χωριό Takure

24 Φεβρουαρίου (ή 9 Μαρτίου) : Επιστροφή στo Kathmandhu, περιήγηση, ψώνια

25 Φεβρουαρίου (ή 10 Μαρτίου) : Αναχώρηση για Αθήνα ή όπου αλλού βρίσκεστε

Λίγα λόγια για την Conscious Impact!

Ο οργανισμός Conscious Impact ο οποίος δραστηριοποιείται στο χωριό Takure τα τελευταία 7 χρόνια μετά τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός του 2015. Πιστεύει ότι η αλλαγή χρειάζεται χρόνο αλλά και χτίσιμο συνεργασιών και εμπιστοσύνης. Γι’ αυτό το λόγο, στόχο έχουν να είναι σε διαρκή διάλογο με την τοπική κοινότητα αναπτύσσοντας προγράμματα που συνδιαμορφώνονται και λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ανάγκες, τους κοινωνικούς ρόλους και τις πολιτισμικές ιδιαιτεροτήτες. Τα πρότζεκτ έχουν πάντα πρωταγωνιστές τους ντόπιους στην υλοποίησή τους αλλά και στη διασφάλιση της συνέχειάς τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα εξυπηρετήσει την κοινότητα – και σχετίζονται με την ανοικοδόμηση της περιοχής, την ενδυνάμωση των νέων και τη βιώσιμη γεωργία σαν ένα τρόπο ανάπτυξης.

 

Μάθετε περισσότερα εδώ https://www.consciousimpact.org

 

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

Ετοιμαστείτε για την πιο όμορφη κατασκήνωση που έχετε κάνει ποτέ!

Η οργάνωση Conscious Impact έχει δημιουργήσει μια μοναδική οικοκοινότητα στην οποία θα μένουμε όλοι οι εθελοντές στους πρόποδες των Ιμαλαίων!

Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας μόνο sleeping bag (το οποίο μπορείτε να νοικιάσετε πολύ οικονομικά από το Kathmandu) σκηνές θα παρέχονται από την κατασκήνωση οπότε δε χρειάζεται να φέρετε μαζί σας, και ο χώρος γενικά είναι απίστευτα διαμορφωμένος με χώρο ξεκούρασης, κουζίνα, 3 κομποστικές τουαλέτες, 2 ντους, χώρο για yoga κλπ.. Το φαγητό είναι vegetarian παραδοσιακό Νεπαλέζικο, όχι καυτερό. Χωριζόμαστε σε ομάδες οι οποίες αναλαμβάνουν καθήκοντα για το μαγείρεμα σε πρωινό και βραδινό, πλύσιμο πιάτων και άλλες εργασίες.

Μπορεί να σας ακούγεται λίγο σαν προσκοπική κατασκήνωση, αλλά πραγματικά το όλο σκηνικό είναι μοναδικό! Η θέα και τα τοπία μαγευτικά, οι άνθρωποι υπερβολικά φιλόξενοι και ο σκοπός του project πολύ πολύ ουσιαστικός.

Φυσικά, πέρα από το χτίσιμο και τις άλλες εργασίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχες δραστηριότητες:

Περίπατος στα χωριά και γνωριμία με τους κατοίκους
Επίσκεψη στο σχολείο και παιχνίδι με τα παιδιά
Επίσκεψη στα προηγούμενα πρότζεκτ εθελοντών Wheeling2help
Ημερήσια πεζοπορία στα μαγευτικά βουνά της περιοχής
Yoga και διαλογισμός
Workshops όπως κατασκευές με bamboo ή cob, ενημέρωση σχετικά με κομποστοποίηση, περμακουλτούρα, φύτευση κ.ά.

Πάρτε μια γεύση από το μέρος που θα μείνουμε, τους ανθρώπους στην κοινότητα και το σκοπό των πρότζεκτ μας, από τα βίντεο από τα δύο προηγούμενα ταξίδια MyQuest Nepal το 2016 και 2017 που έφτιαξε ο σκηνοθέτης Γιάννης Παπαδάκος, ο οποίος ήταν ένας από

τους εθελοντές μας και στις δύο αποστολές στο χωριό Takure.

Nepal 2017 https://vimeo.com/224235128

Nepal 2018 https://vimeo.com/270767818

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

405 ευρώ / άτομο, το οποίο περιλαμβάνει:

Οικονομική συμμετοχή για την διεκπεραίωση του κατασκευαστικού έργου στην περιοχή. Αυτό μπορείτε να το καλύψετε είτε με προσωπικά σας έξοδα, είτε ξεκινώντας εσείς καμπάνια crowdfunding για το σκοπό
7 διανυκτερεύσεις στο χωριό + όλα τα γεύματα στην κατασκήνωση
Μεταφορικά από και προς το χωριό Takure για το πρότζεκτ
Έξοδα οργάνωσης

Στο κόστος συμμετοχής ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται:

Η βίζα, την οποία παίρνουμε κατά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο του Κατμαντού για 15/30/90 ημέρες, κοστίζει $30/50/100 αντίστοιχα, με δυνατότητα να πληρώσουμε και σε ευρώ.

Το κόστος αεροπορικού.


Οι εταιρείες που πετάνε κυρίως σε αυτούς τους προορισμούς είναι η Turkish airlines, η Emirates και η Qatar Airways. Μπορείτε να κλείσετε με οποιαδήποτε από αυτές τις εταιρείες, καθώς υπάρχουν άτομα που πετάνε και με τις 3 αεροπορικές εταιρείες.

*Το πρότζεκτ αρχίζει και τελειώνει συγκεκριμένες ημερομηνίες . Δηλαδή στις ημερομηνίες που αναγράφονται παραπάνω οπότε οι ημερομηνίες πτήσεων σας θα πρέπει να ειναι το ελάχιστο τόσες όσες στο ενδεικτικό πρόγραμμα.

**Όμως αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο, αξίζει να μείνετε λίγες παραπάνω ημέρες και να επισκεφτείτε και κάποια άλλα όμορφα μέρη του Νεπάλ ή ακόμη και της Ινδίας. Αυτό μπορείτε να το αποφασίσετε ξεχωριστά αλλά και με άλλα παιδιά που ενδεχομένως έχουν τις ίδιες σκέψεις με εσάς, στο facebook group για όλους όσους ενδιαφέρονται για το ταξίδι https://www.facebook.com/groups/1338117197138214 το οποίο θα έιναι και το εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ μας – όπου θα λύνουμε απορίες και θα μοιραζόμαστε πράγματα!

Μπείτε τώρα στο γκρουπάκι πατώντας το λινκ και γίνετε μέλη της ομάδας μας 

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ – ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ:

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει:

  1. Να συμπληρώσετε αρχικά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής https://docs.google.com/forms/d/1xQD18IsMzxlp65sRYsF1Sc8fmQlfLux9L1HtzkmgSlA

  2. Να μπείτε στο fb group, όπου θα ανακοινώνονται νεότερα για το ταξίδι στο Νεπάλ. https://www.facebook.com/groups/1338117197138214 .

  3. Να γίνει η κατάθεση προκαταβολής των 200 ευρώ (η εισφορά κάθε εθελοντή για την πραγματοποίηση του πρότζεκτ) στον παρακάτω λογιαριασμό Eurobank ή Revolut, με αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα έξοδα μεταφοράς χρημάτων θα πρέπει να τα επιβαρυνθείτε εσείς, καθώς σε εμάς το ποσό πρέπει να φτάσει ολόκληρο !

*Revolut : +306987757229* : Το προτιμούμε αν έχετε, γιατί δεν έχει fees.

*Όνομα : Wheeling2help*

*Τράπεζα : Eurobank EFG*
*Aριθμός Λογαριασμού : 0026. 0274.37.0201412163*
*ΙΒΑΝ : GR7002602740000370201412163*

4. Μετά από την επικοινωνία μας, να σταλεί με εμαιλ στο info@wheeling2help.com το αποδεικτικό της αγοράς των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και

5. Να είστε μέλη του Wheeling2help *Μέλος μπορείτε να γίνετε με μία ετήσια συνδρομή των 40 ευρώ για τη στήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Wheeling2help στην Ελλάδα στο Χειροτεχνείον (κατάθεση ποσού στον λογαριασμό Eurobank ή Revolut, ή από κοντά με το καλό στο ταξίδι).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ! Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία deadline που πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, η αποστολή θα κλείσει μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις.

Η συμμετοχή σας προυποθέτει ότι θα παρευρίσκεστε όλες τις μέρες στο ταξίδι και θα συμμετέχετε σε όλες τις δραστηριότητες.

Σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό της προκαταβολής για το κόστος συμμμετοχής ΔΕΝ επιστρέφεται για ευνόητους λόγους ολοκλήρωσης του πρότζεκτ. Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει σε περίπτωση έγκαιρης ακύρωσης (2 μήνες πριν το ταξίδι), είναι να μεταφερθεί η προκαταβολή σε επόμενη αποστολή στο μέλλον.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ:

Διαβατήριο – Βίζα: Για το ταξίδι θα χρειαστείτε το διαβατήριο σας με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά από τις ημερομηνίες ταξιδιού. Για την είσοδο στη χώρα είναι απαραίτητη η βίζα, η οποία εκδίδεται επιτόπου στο αεροδρόμιο πολύ εύκολα.

Εμβόλια: Μια από τις πρώτες σκέψεις για τέτοιου είδους ταξίδια, επειδή πολλές φορές το μυαλό μας έχει συνηθίσει να πηγαίνει περισσότερο στα αρνητικά, είναι τα εμβόλια. Θέλουμε να σας καθησυχάσουμε και να σας πούμε ότι με καλή οργάνωση και πρόληψη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! Η αλήθεια είναι ότι 10 ανθρώπους να ρωτήσεις, θα σου πουν 10 διαφορετικά πράγματα για το αν θα πρέπει να κάνεις εμβόλια και για το ποια θα είναι αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την είσοδό σας στη χώρα, ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο για την είσοδο στη χώρα. Ωστόσο, επειδή προσέχουμε για να έχουμε, συνιστούμε τα εξής εμβόλια, προαιρετικά και πάντα με τη συμβουλή και καθοδήγηση του δικού σας γιατρού και του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπηρεσίας υγείας της περιοχής σας που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε:

Εμβόλιο για τον τύφο (διαρκεί 3 χρόνια)

Τριπλό εμβόλιο DTP για τέτανο-διφθερίτιδα-κοκκύτη (διαρκεί 10 χρόνια)

Ηπατίτιδα Α και Β (αντισώματα)

 

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Προτείνεται από την Conscious Impact ώστε να είστε καλυμμένοι οικονομικά σε ό,τι ενδεχόμενο συμβεί. Το αποφασίζετε και το κανονίζετε εσείς.

Όσον αφορά τον covid, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Και είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση!!!

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Πέννυ Πρέπα, preppana@gmail.com , 6986658002

 

Για περαιτέρω ερωτήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο info@wheeling2help.com .

 

Φυσικά, επειδή πάντα μας αρέσει να γνωριζόμαστε πριν από τα ταξίδια αλληλόδρασης, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συναντήση στην Αθήνα για την ομάδα που θα συμμετέχει στο ταξίδι, στην οποία συνιστούμε να έρθετε για να απαντηθούν με λεπτομέρεια όλες οι πιθανές ερωτήσεις σας. Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για τις λεπτομέρειες.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας

και θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι!

bottom of page