Έλα μαζί μας σε ένα ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΛΗΛΟΔΡΑΣΗΣ στο Βιετνάμ

που θα αλλάξει τη ζωή σου!

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 7-17  &  14-24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το Βιετνάμ αποτελεί μια από τις μαγευτικές χώρες της Ασίας, που με την τεράστια ποικιλία που έχει σε τοπία, κουλτούρα, φαγητά και ανθρώπους, είναι σίγουρα η πιο αντιπροσωπευτική χώρα της ασιατικής ηπείρου.

Η κατάσταση ωστόσο στην ύπαιθρο δεν είναι τόσο καλή. Σε πολλά χωριά, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού ζει σε πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο, το οποίο δυστυχώς έχει επίδραση και στην παιδεία των παιδιών, αφού υπάρχουν πολύ λίγες σχολικές αίθουσες για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών. Τον Απρίλιο του 2015, σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση Volunteers for Peace, βρεθήκαμε για πρώτη φορά στην περιοχή Hai Duong, και μαζί με 13 Έλληνες εθελοντές, βοηθήσαμε στο χτίσιμο σχολικής αίθουσας για νηπιαγωγείο του χωριού.

Στόχος μας για φέτος που θα επισκεφτούμε ξανά την περιοχή Hai Duong, είναι να μαζέψουμε χρήματα και εθελοντές για το χτίσιμο μιας ακόμη σχολικής αίθουσας στο χωριό Phuong Dau! Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αλλάζει μέσα από τα σχολεία, και είναι χρέος μας όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και δικαίωμα στο όνειρο όπως όλοι μας.

Are you wheeling2help??

Δεν θα κάνουμε όμως το ταξίδι στο χωριό Phuong Dau μόνο για να χτίσουμε, αλλά και για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους αυτούς από κοντά, να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους, να γιορτάσουμε μαζι τους, να παίξουμε με τα παιδιά και να δημιουργήσουμε μία σχέση, η οποία θα μας δώσει τόσα πολλά πίσω και θα μας δημιουργήσει έντονα συναισθήματα που θα κουβαλάμε για καιρό!

Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή τη μοναδική εμπειρία;

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7 Μαρτίου (ή 14 Μαρτίου) : Αναχώρηση από Αθήνα

8 Μαρτίου (ή 15 Μαρτίου) : Άφιξη και εξερεύνηση της πρωτεύουσας Hanoi

9-15 Μαρτίου (ή 16-22 Μαρτίου) : Ενασχόληση με το πρότζεκτ στο χωριό Phuong Dau

16 Μαρτίου (ή 23 Μαρτίου) : Επιστροφή στo Hanoi, περιήγηση, ψώνια

17 Μαρτίου (ή 24 Μαρτίου) : Αναχώρηση για Αθήνα

Λίγα λόγια για την Volunteers for Peace!

Ο οργανισμός Volunteers for Peace ο οποίος δραστηριοποιείται και στο Βόρειο αλλά και στο Νότιο Βιετνάμ, έχει ως στόχο την μύηση των νέων στον εθελοντισμό μέσα από εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγραμμάτα, καθώς και από προγράμματα ανταλλαγής νέων.

Μάθετε περισσότερα εδώ http://www.vpv.vn/

 

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ετοιμαστείτε για την απόλυτη αλληλεπίδραση με την τοπική κοινότητα!

Η διαμονή μας θα είναι σε σπίτια ντόπιων οικογενειών όπου θα φιλοξενούμαστε ανά 6 άτομα περίπου.

Θα υπάρχουν στρωματάκια στο πάτωμα με κουνουπιέρες, οπότε απλά θα χρειαστεί να φέρουμε σεντόνια και sleeping bag για τον ύπνο μας. Στα σπίτια δεν υπάρχει φυσικά air condition, αλλά υπάρχει ανεμιστήρας.

Μπορεί να σας ακούγεται λίγο σαν κοινόβιο, αλλά πραγματικά το όλο σκηνικό είναι μοναδικό! Τα τοπία είναι μαγευτικά, ανάμεσα σε αμέτρητα ρυζοχώραφα, το παραδοσιακό φαγητό εξαιρετικό, οι άνθρωποι φιλόξενοι και ο σκοπός του project πολύ πολύ ουσιαστικός.

Φυσικά, πέρα από το χτίσιμο και τις άλλες εργασίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχες δραστηριότητες όπως :

 • Περίπατος στα χωριά και γνωριμία με τους κατοίκους
 • Επίσκεψη στο σχολείο και παιχνίδι με τα παιδιά
 • Εξερεύνηση σε φυτείες που καλλιεργούν ρύζι και άλλα λαχανικά
 • Πολιτιστική βραδιά με ανταλλαγή κουλτούρας

Πάρτε μια γεύση από το μέρος που θα μείνουμε και θα δουλέψουμε από την πρώτη μας αποστολή MyQuest στο 6μηνο οδοιπορικό που είχαμε κάνει στην Ασία το 2015. Το κομμάτι του Βιετνάμ είναι από το 46.30 και μετά!

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

405 ευρώ / άτομο, το οποίο περιλαμβάνει:

 • Οικονομική συμμετοχή για την διεκπεραίωση του κατασκευαστικού έργου στην περιοχή. Αυτό μπορείτε να το καλύψετε είτε με προσωπικά σας έξοδα, είτε ξεκινώντας καμπάνια crowdfunding για το σκοπό , 200 ευρώ
 • 7 διανυκτερεύσεις + όλα τα γεύματα στο χωριό, συν 2 διανυκτερεύσεις στο Hanoi 100 ευρώ
 • Μεταφορικά από και προς τον χώρο εργασίας για το πρότζεκτ, 35 ευρώ
 • Έξοδα οργάνωσης, 70 ευρώ

Στο κόστος συμμετοχής ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται:

 • Η βίζα, την οποία παίρνουμε κατά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο του Hanoi κοστίζει περίπου $17 αφού έχετε κάνει apply online διαδικτυακά,
 • Το κόστος αεροπορικού εισιτηρίου – ενδεικτικά στη διαδρομή Αθήνα – Ανόι είναι 600-650 ευρώ.

Κάποιες από τις εταιρείες που πετάνε σε αυτούς τους προορισμούς είναι η Turkish airlines, η Aeroflot, η Emirates και η Qatar Airways. Μπορείτε να κλείσετε με οποιαδήποτε από αυτές τις εταιρείες, καθώς υπάρχουν άτομα που πετάνε και με τις 4 αεροπορικές εταιρείες.

*Το πρότζεκτ αρχίζει και τελειώνει συγκεκριμένες ημερομηνίες . Δηλαδή στις ημερομηνίες που αναγράφονται παραπάνω οπότε οι ημερομηνίες πτήσεων σας θα πρέπει να ειναι το ελάχιστο τόσες όσες στο ενδεικτικό πρόγραμμα.

**Όμως αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο, αξίζει να μείνετε λίγες παραπάνω ημέρες και να επισκεφτείτε και κάποια άλλα όμορφα μέρη του Βιετνάμ. Αυτό μπορείτε να το αποφασίσετε ξεχωριστά αλλά και με άλλα παιδιά που ενδεχομένως έχουν τις ίδιες σκέψεις με εσάς, στο facebook group για όλους όσους ενδιαφέρονται για το ταξίδι https://www.facebook.com/groups/2175371155849019 το οποίο θα έιναι και το εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ μας – όπου θα λύνουμε απορίες και θα μοιραζόμαστε πράγματα!

Μπείτε τώρα στο γκρουπάκι πατώντας το λινκ και γίνετε μέλη της ομάδας μας J

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ – ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ:

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει:

 1. Να συμπληρώσετε αρχικά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/1rzaQkJuX93CUhR_Zp4txASHzp9Slnkjt-N5_R3hYGmQ/edit
 2. Να σταλεί με e-mail στο info@wheeling2help.com το αποδεικτικό της αγοράς των εισιτηρίων, καθώς και
 3. Να γίνει η κατάθεση προκαταβολής των 200 ευρώ(η εισφορά κάθε εθελοντή για την πραγματοποίηση του πρότζεκτ) στον παρακάτω λογιαριασμό. Τα υπόλοιπα 205 ευρώ δίνονται οπωσδήποτε μετρητά σε ΕΥΡΩ κατά την άφιξη στο πρότζεκτ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Τα έξοδα μεταφοράς χρημάτων θα πρέπει να τα επιβαρυνθείτε εσείς, καθώς σε εμάς το ποσό πρέπει να φτάσει ολόκληρο !

*Όνομα : Wheeling2help
*Aριθμός Λογαριασμού : 0026. 0274.37.0201412163
*ΙΒΑΝ : GR7002602740000370201412163
*Τράπεζα : Eurobank EFG

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ! Οι πρώτοι 15 που θα ολοκληρώσουν την παραπάνω διαδικασία θα είναι τα μέλη της ομάδας μας! Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία deadline που πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, η αποστολή θα κλείσει μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις.

Η συμμετοχή σας προυποθέτει ότι θα παρευρίσκεστε όλες τις μέρες στο ταξίδι και θα συμμετέχετε σε όλες τις δραστηριότητες.

Σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό της προκαταβολής για το κόστος συμμμετοχής ΔΕΝ επιστρέφεται για ευνόητους λόγους ολοκλήρωσης του πρότζεκτ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ:

Διαβατήριο – Βίζα: Για το ταξίδι θα χρειαστείτε το διαβατήριο σας με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά από τις ημερομηνίες ταξιδιού. Για την είσοδο στη χώρα είναι απαραίτητη η βίζα, η οποία εκδίδεται επιτόπου στο αεροδρόμιο πολύ εύκολα.

Εμβόλια: Μια από τις πρώτες σκέψεις για τέτοιου είδους ταξίδια, επειδή πολλές φορές το μυαλό μας έχει συνηθίσει να πηγαίνει περισσότερο στα αρνητικά, είναι τα εμβόλια. Θέλουμε να σας καθησυχάσουμε και να σας πούμε ότι με καλή οργάνωση και πρόληψη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! Η αλήθεια είναι ότι 10 ανθρώπους να ρωτήσεις, θα σου πουν 10 διαφορετικά πράγματα για το αν θα πρέπει να κάνεις εμβόλια και για το ποια θα είναι αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την είσοδό σας στη χώρα, ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο για την είσοδο στη χώρα. Ωστόσο, επειδή προσέχουμε για να έχουμε, συνιστούμε τα εξής εμβόλια, προαιρετικά και πάντα με τη συμβουλή και καθοδήγηση του δικού σας γιατρού και του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπηρεσίας υγείας της περιοχής σας που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε:

Εμβόλιο για τον τύφο (διαρκεί 3 χρόνια)

Τριπλό εμβόλιο DTP για τέτανο-διφθερίτιδα-κοκκύτη (διαρκεί 10 χρόνια)

Ηπατίτιδα Α και Β (αντισώματα)

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Προτείνεται από την Volunteers for Peace ώστε να είστε καλυμμένοι οικονομικά σε ό,τι ενδεχόμενο συμβεί. Το αποφασίζετε και το κανονίζετε εσείς.

Και είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση!!!

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, el.chrysovergis@gmail.com , 6987757229

Δώρα Μπίτση, dorabitsi@gmail.com. 6971828792

Για περαιτέρω ερωτήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο info@wheeling2help.com .

Φυσικά, επειδή πάντα μας αρέσει να γνωριζόμαστε πριν από τα ταξίδια αλληλόδρασης, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συναντήση στην Αθήνα τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Flamingo Cafe, Παγκράτι, στην οποία συνιστούμε να έρθετε για να απαντηθούν με λεπτομέρεια όλες οι πιθανές ερωτήσεις σας. Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για τις λεπτομέρειες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας

και θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι!