Ταξίδι Αλληλόδρασης στο Νεπάλ 2018

Ημερομηνίες: 15-25 Φεβρουαρίου και 1-11 Μαρτίου

 

15 Φεβρουαρίου (ή 1 Μαρτίου) : Αναχώρηση από Αθήνα

16 Φεβρουαρίου (ή 2 Μαρτίου) : Άφιξη και εξερεύνηση της πρωτεύουσας Kathmandhu

17-23 Φεβρουαρίου (ή 3-9 Μαρτίου) : Ενασχόληση με το πρότζεκτ στο χωριό Takure

24 Φεβρουαρίου (ή 10 Μαρτίου) : Επιστροφή στo Kathmandhu, περιήγηση, ψώνια

25 Φεβρουαρίου (ή 11 Μαρτίου) : Αναχώρηση για Αθήνα

Περιγραφή έργου:

Ο φονικός σεισμός τον Απρίλιο 2015 κατέστρεψε και τα 240 σπίτια στο χωριό Takure στην περιοχή Sindupalchuk. Σε συνεργασία με την οργάνωση Conscious Impact, τον Ιανουάριο του 2016 χτίσαμε ένα θερμοκήπιο το οποίο βοηθάει την τοπική κοινωνία μέσα από την καλλιέργεια καφέ και αβοκάντο να κερδίσει χρήματα για την ανοικοδόμηση των σπιτιών. Το Πάσχα του 2017, βρεθήκαμε για δεύτερη φορά στην κοινότητα Takure μαζί με 37 ακόμη εθελοντές από την Ελλάδα βοηθώντας στην ανοικοδόμηση του ορφανοτροφείου και ενός σπιτιού με τη μέθοδο earthbags (=γαιόσακοι).

Η καταστροφή όμως είναι μεγάλη και σίγουρα θα πάρει αρκετά χρόνια για να μπορέσουν όλα τα σπίτια να ανοικοδομηθούν. Η κυβέρνηση πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες που θέλουν να λάβουν το κρατικό επίδομα $3,000 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών τους, θα πρέπει να ξαναχτίσουν το σπίτι τους αυστηρά μέχρι τον Ιούνιο 2018!! Αυτό σημαίνει ότι η βοήθεια πρέπει να έρθει άμεσα.

Η οργάνωση Conscious Impact παράγει με φυσικά υλικά, τούβλα ασφαλή για το σεισμό και φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία είναι πιο φθηνά και πιο γερά από τα παραδοσιακά τούβλα που παράγονται στην πρωτεύουσα και μολύνουν την ατμόσφαιρα. Τα CSEB (Compressed Stabilized Earth Blocks) τούβλα κοστίζουν 0.12 σεντς το καθένα, και υπολογίζεται ότι χρειάζονται περίπου $450 για τα περίπου 3.750 τούβλα που χρειάζεται ένα σπίτι.

Στόχος μας για φέτος την άνοιξη που θα ξαναεπισκεφτούμε το χωριό Takure (15-25 Φεβρουαρίου και 1-11 Μαρτίου), είναι να μαζέψουμε χρήματα και εθελοντές για την ανοικοδόμηση 20 σπιτιών.

Are you wheeling2help??

 

Συνθήκες διαμονής και διατροφής:

Ετοιμαστείτε για την πιο όμορφη κατασκήνωση που έχετε κάνει ποτέ!

Η οργάνωση Conscious Impact έχει δημιουργήσει μια μοναδική οικοκοινότητα στην οποία θα μένουμε όλοι οι εθελοντές. Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σκηνή και sleeping bag, και ο χώρος γενικά είναι απίστευτα διαμορφωμένος με χώρο ξεκούρασης, κουζίνα, 3 κομποστικές τουαλέτες, 2 ντους, χώρο για yoga κλπ..

Το φαγητό είναι vegetarian παραδοσιακό Νεπαλέζικο, όχι καυτερό. Χωριζόμαστε σε ομάδες οι οποίες αναλαμβάνουν καθήκοντα για το μαγείρεμα σε πρωινό και βραδινό, αλλά και πλύσιμο πιάτων.

Μπορεί να σας ακούγεται λίγο σαν προσκοπική κατασκήνωση, αλλά πραγματικά το όλο σκηνικό είναι μοναδικό! Η θέα και τα τοπία μαγευτικά, οι άνθρωποι υπερβολικά φιλόξενοι και ο σκοπός του project πολύ πολύ ουσιαστικός.

Φυσικά, πέρα από το χτίσιμο και γενικά τις οικοδομικές εργασίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχες δραστηριότητες όπως:

  • Περίπατος στα χωριά και γνωριμία με τους κατοίκους
  • Επίσκεψη στο σχολείο 2 φορές τη βδομάδα και παιχνίδι με τα παιδιά
  • Ημερήσια πεζοπορία στα μαγευτικά βουνά της περιοχής
  • Μουσικές βραδιές και pizza party σε φούρνο από πηλό που χτίσαμε.
  • Yoga, chanting και διαλογισμός.
  • Διάφορα workshops όπως κατασκευές με bamboo ή cob, ενημέρωση σχετικά με κομποστοποίηση, φύτευση, κλπ!

Κόστος συμμετοχής:

395 ευρώ / άτομο, το οποίο περιλαμβάνει:

Οικονομική συμμετοχή για την διεκπεραίωση του έργου στην περιοχή. Αυτό μπορείτε να το καλύψετε είτε με προσωπικά σας έξοδα, είτε ξεκινώντας εσείς καμπάνια crowdfunding για το σκοπό , 200 ευρώ

6 διανυκτερεύσεις + όλα τα γεύματα στην κατασκήνωση + διανυκτέρευση στο Kathmandhu, 90 ευρώ

Μεταφορικά από και προς τον χώρο εργασίας για το πρότζεκτ, 35 ευρώ

Έξοδα 2 συνοδών στο ταξίδι, 70 ευρώ

 

Στο κόστος συμμετοχής ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται:

  • η βίζα, την οποία παίρνουμε κατά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο του Κατμαντού για 15/30/90 ημέρες, κοστίζει $25/40/100 αντίστοιχα, με δυνατότητα να πληρώσουμε και σε ευρώ,
  • και το κόστος αεροπορικού εισιτηρίου, το οποίο ενδεικτικά στη διαδρομή Αθήνα – Κατμαντού στις 15-25 Φεβρουαρίου είναι περίπου 650 ευρώ.

Οι εταιρείες που πετάνε κυρίως σε αυτούς τους προορισμούς είναι η Turkish airlines, η Emirates και η Qatar Airways. Μπορείτε να κλείσετε με οποιαδήποτε από αυτές τις εταιρείες, καθώς υπάρχουν άτομα που πετάνε και με τις 3 αεροπορικές εταιρείες.

 

Οι ημερομηνίες συμμετοχής στο πρότζεκτ είναι συγκεκριμένες, όμως αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο, αξίζει να μείνετε λίγες παραπάνω ημέρες και να επισκεφτείτε και κάποια άλλα όμορφα μέρη του Νεπάλ ή ακόμη και της Ινδίας. Αυτό μπορείτε να συνεννοηθείτε ξεχωριστά και με άλλα παιδιά που ενδεχομένως έχουν τις ίδιες σκέψεις με εσάς, στο fb group για όλους όσους ενδιαφέρονται για το ταξίδι, στο https://www.facebook.com/groups/1787921201508762.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία deadline που πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες (25 για κάθε γκρουπ), η εκδρομή θα κλείσει με το που συμπληρωθούν οι θέσεις.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή, θα πρέπει να σταλεί με εμαιλ το αποδεικτικό της αγοράς των αεροπορικών εισιτηρίων στο el.chrysovergis@gmail.com .

Σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό για το κόστος συμμμετοχής ΔΕΝ επιστρέφεται.

Είναι πραγματικά μια εμπειρία ζωής η οποία θα σας μείνει αξέχαστη!

ΕΜΒΟΛΙΑ

Μια από τις πρώτες σκέψεις για τέτοιου είδους ταξίδια, επειδή πολλές φορές το μυαλό μας έχει συνηθίσει να πηγαίνει περισσότερο στα αρνητικά, είναι τα εμβόλια. Θέλουμε να σας καθησυχάσουμε και να σας πούμε ότι με καλή οργάνωση και πρόληψη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα 

Η αλήθεια είναι ότι 10 ανθρώπους να ρωτήσεις, θα σου πουν 10 διαφορετικά πράγματα για το αν θα πρέπει να κάνεις εμβόλια και για το ποια θα είναι αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την είσοδό σας στη χώρα, ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο. Και μάλιστα αρκετοί έχουν ταξιδέψει στα ταξίδια μας χωρίς να κάνουν κανένα απολύτως εμβόλιο. Ωστόσο, επειδή εμείς προσέχουμε για να έχουμε, συνιστούμε τα εξής εμβόλια, για τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εμβόλιο για τον τύφο (διαρκεί 3 χρόνια)

Τριπλό εμβόλιο DTP για τέτανο-διφθερίτιδα-κοκκύτη (διαρκεί 10 χρόνια)

Εμβόλιο για πολιομυελίτιδα

Ηπατίτιδα Α και Β (αντισώματα)

 

Για να πάρετε μια γεύση από το Νεπάλ και τις δράσεις μας, μπορείτε να δείτε το εκπληκτικό βίντεο που τράβηξε ο σκηνοθέτης της καρδιάς μας Γιάννης Παπαδάκος, ο οποίος ήταν ένας από τους εθελοντές μας στην τελευταία αποστολή στο χωριό Takure.

https://vimeo.com/224235128

 

Υπεύθυνος προγράμματος  Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης  el.chrysovergis@gmail.com , 6987757229  

Για περαιτέρω ερωτήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο info@wheeling2help.com

 

P.s. Μέχρι 10 Δεκεμβρίου η επικοινωνία μπορεί να γίνει πιο εύκολα μέσω facebook στο elpis chrysovergis ή fb page Wheeling2help, καθώς βρισκόμαστε στην Τανζανία για ένα ακόμη υπέροχο πρότζεκτ και η πρόσβαση μας στο ίντερνετ είναι αρκετά περιορισμένη.

 

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι!