• Home
  • /
  • Page

Frequently Asked Questions (FAQ’s)

1) Δεν είμαι ποδηλάτης. Μπορώ να συμμετέχω;

Γιατί ποιος από εμάς νομίζεις πως είναι ποδηλάτης;; Είμαστε μια όμορφη παρέα που μας αρέσει το ποδήλατο, αλλά το έχουμε σαν χόμπι, δεν κάνουμε πρωταθλητισμό ή κάτι τέτοιο. . Το σκεπτικό είναι να πάρουμε όλοι το ποδήλατό μας να κάνουμε μια ωραία βόλτα για καλό σκοπό. Σίγουρα καλό είναι να κάνεις κάποιες προπονησούλες πριν, ιδιαίτερα αν συμμετέχεις για αρκετές ημέρες, αλλά γενικώς πάμε με έναν κανονικό ρυθμό στα 15χμ την ώρα, με στάσεις ανά 30χμ ή όποτε κουραζόμαστε!

2) Πόσα χιλιόμετρα κάνετε την ημέρα;

Το πρόγραμμα με τις ημερομηνίες έχει αναρτηθεί και σύντομα θα υπολογίσουμε ακριβώς τα χιλιόμετρα για κάθε ημέρα. Θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαδρομή μας και που ακριβώς βρισκόμαστε live από τις ανταποκρίσεις που θα στέλνουμε μέσω της εφαρμογής live trips. Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με βάση τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε κάθε πόλη. Έτσι λοιπόν, οι αποστάσεις συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 50-80 χμ την ημέρα κατά μέσο όρο. Σίγουρα όμως δε θα ξεπερνάμε τα 100χμ, μην αγχώνεστε!

3) Τι ποδήλατο να πάρω; Και από εξοπλισμό;

Το ποδήλατο είναι θέμα υποκειμενικό, αλλά σίγουρα είναι καλό να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται. Δε χρειάζεσαι απαραίτητα δρόμου γιατί και με τις μεγάλες αποστάσεις κουράζεσαι λίγο. Εγώ και η Δώρα χρησιμοποιούμε το Τ2000, ευγενική χορηγία της Carrera, ένα ποδήλατο trekking. Από εξοπλισμό σίγουρα θα πρέπει να έχεις μαζί κράνος, παγούρι(α), σαμπρέλα και φώτα. Αν έρχεσαι για μεγαλύτερες αποστάσεις, καλό θα είναι να έχεις βαλιτσάκια για τα πράγματά σου, ένα ελαφρύ αδιάβροχο, σορτσάκι με μαξιλαράκι (βοηθάει πολύ!) και γάντια. Προσωπικά δε χρησιμοποιούμε ποδηλατικά παπούτσια, γιατί δεν τα έχουμε συνηθίσει και ούτως ή άλλως δεν είναι αγώνας, αλλά μια όμορφη ποδηλατάδα.

4) Υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής;

Όχι, δε δεχόμαστε χρήματα, μόνο χαμόγελα! Το πρότζεκτ είναι ανοιχτό για να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει ένα κανονικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, και κάτι αρκετά σημαντικό, να είναι συνεπής σε χρόνους αναχώρησης στα πρωινά γιατί οι εκδηλώσεις στην κάθε πόλη είναι συγκεκριμένες ώρες στις οποίες πρέπει να είμαστε και εμείς συνεπείς.

5) Χρειάζεται να κουβαλάω φαγητό μαζί μου;

Από την εμπειρία μας πέρυσι, τρώμε ένα μεγάλο γεύμα τη μέρα, και αυτό είναι το βραδινό. Το πρωί θα φάμε κάτι που να μας κρατήσει πριν ξεκινήσουμε, και το μόνο που κουβαλάμε είναι ενεργειακές πρωτεινόμπαρες, τζελάκια και ηλεκτρολύτες. Μην αγχώνεστε, και εμείς πέρυσι τα χρησιμοποιήσαμε πρώτη φορά, αλλά πραγματικά χρειάζονται και για ενέργεια και για την αποφυγή αφυδάτωσης και τραυματισμών. Το pharma-C στηρίζει την προσπάθειά μας και θα προμηθευτούμε αυτά τα προιόντα με πολύ μεγάλη έκπτωση για όλους!

6) Που θα μένουμε; Χρειάζεται να ψάξω για δωμάτια; Θα κάνουμε κάμπινγκ;

Το γεγονός ότι η συμμετοχή είναι ανοιχτή χωρίς κάποιο πακέτο συμμετοχής, μας βάζει δυσκολίες στο να κανονίσουμε τη διαμονή καθώς μπορεί κάποιος να ακυρώσει τη συμμετοχή ή να έρθει τελευταία στιγμή. Εμείς, σαν οργανωτές του εγχειρήματος, δεν παρέχουμε διαμονή. Παρ’ όλα αυτά, οι επιμέρους ομάδες στις περισσότερες από τις πόλεις που θα γίνουν εκδηλώσεις, ίσως να μπορέσουν να φιλοξενήσουν μέχρι κάποιον αριθμό ατόμων. Επειδή το budget μας είναι αρκετά χαμηλό και η φιλοσοφία είναι για διαμονή χωρίς πολυτέλειες, αν δεν υπάρχει φιλοξενία σε κάποιο μέρος, προτείνουμε να έχετε μαζί σκηνή. Φυσικά, αν προτιμάει κάποιος να έχει την άνεσή του, μπορεί να κλείσει κάποιο δωμάτιο.

7) Είναι επικίνδυνο; Θα πηγαίνουμε από Εθνική Οδό; Να κουβαλάω φαρμακείο;

Η αλήθεια είναι πως δυστυχώς στην Ελλάδα οι ποδηλάτες δεν αντιμετωπίζονται ακόμη όπως θα έπρεπε, και το ποδήλατο εγκυμονεί κινδύνους. Το γεγονός ότι θα είμαστε αρκετά άτομα μαζί λιγοστεύει τον κίνδυνο αλλά φυσικά θέλει πάντοτε προσοχή. Το Wheeling2help δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος και ο κάθε ποδηλάτης συμμετέχει με δική του ευθύνη. Η διαδρομή δεν περνάει σε καμία περίπτωση από μεγάλο αυτοκινητόδρομο (Εθνική Οδό), είναι κάτι που απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο, και πάντα περνάμε από μικρούς επαρχιακούς δρόμους. Φαρμακείο θα έχουμε εμείς από το pharma-C μαζί με τα βασικά, εκτός αν χρειάζεστε κάτι συγκεκριμένο το οποίο δεν το έχουμε.. μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

8) 20 εκδηλώσεις σε 32 ημέρες; Πρέπει να συμμετέχω και σε όλες τις εκδηλώσεις;

Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία του πρότζεκτ είναι οι εκδηλώσεις/γιορτές εθελοντισμού που θα γίνονται στις πόλεις που θα περνάμε! Πιστέψτε μας θα είναι μακράν ότι πιο όμορφο έχετε ζήσει! Πλατείες γεμάτες χαμόγελα και θετική ενέργεια, με υπέροχες δράσεις για ένα μοναδικό σκοπό! Και θα νιώσετε μοναδικά όταν συνειδητοποιήσετε ότι είστε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτού.. Όλη η κούραση της ποδηλασίας εξαφανίζεται και γινόμαστε όλοι ένα με την υπέροχη γιορτή που με πολύ κόπο και μεράκι διοργανώνουν οι επιμέρους ομάδες του Wheeling2help στις διάφορες πόλεις! Φυσικά, εάν κάποιος θέλει απλά να ξεκουραστεί για να κρατήσει δυνάμεις για την επόμενη ημέρα, είναι απολύτως κατανοητό!

9) Θα υπάρχει συνοδεία με κάποιο βανάκι/αυτοκίνητο;

Είμαστε στη διαδικασία που ψάχνουμε για κάποιο συνοδευτικό αυτοκίνητο το οποίο μας λύνει τα χέρια σε αρκετά θέματα, όπως σε περίπτωση που κάποιος κουραστεί, μπαίνει το ποδήλατο στη σχάρα και συνεχίζει παρακάτω, ή για το κουβάλημα σκηνών, κλπ. Πέρυσι είχαμε την τιμή να μας συνοδεύει στο ελληνικό κομμάτι με το τζιπ του ο φίλος Μάνος Χατζηγιάννης, ο οποίος θα είναι μαζί μας και φέτος για κάποιο κομμάτι της διαδρομής, όμως σίγουρα θα χρειαστεί ακόμη ένα αυτοκίνητο για τις υπόλοιπες ημέρες ώστε να έχουμε πάντα κάποιον μαζί μας. Συνοψίζοντας, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει, αλλά ας μην το έχουμε σαν δεδομένο. Φυσικά αν ξέρετε κάποιον που θα ήθελε να μας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι, θα το εκτιμούσαμε αρκετά.

10) Έχετε κάποιους χορηγούς; Θα υπάρχει επίσημο μπλουζάκι Wheeling2help;

Για την κάλυψη κάποιων βασικών αναγκών του πρότζεκτ, όπως ποδήλατα, εξοπλισμό, κάποια εισιτήρια, ποδηλατικά ρούχα, φαρμακευτικά είδη, κλπ, απευθυνθήκαμε σε κάποιες εταιρείες οι οποίες στηρίζουν την προσπάθειά μας παρέχοντας τα αντίστοιχα προιόντα/υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, η Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή είναι μαζί μας on board, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά που κάνουμε να ενημερώσουμε για την αναπηρία αλλά και να στηρίξουμε την Εθνική Παραολυμπιακή μας ομάδα! Όσον αφορά το ποδηλατικό κομμάτι λοιπόν, προτείνουμε να προμηθευτείτε το επίσημο μπλουζάκι Wheeling2help από τη βιοτεχνία Kovanis, η οποία στηρίζει την προσπάθειά μας προσφέροντας το ποδηλατικό μπλουζάκι με πολύ καλή έκπτωση, στα 24 ευρώ. Για παραγγελίες μπορείτε να μου στείλετε προσωπικό εμαιλ στο el.chrysovergis@gmail.com .

11) Θέλω να συμμετέχω ενεργά και με το κομμάτι του fundraising, πως μπορώ να το κάνω;

Φέτος, έχοντας ως βασικό θέμα τα παιδιά με αναπηρία, στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε 19,000 ευρώ και να αγοράσουμε 100 αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα προμηθεύσουμε ανά 5 στις 20 πόλεις που θα περάσουμε, όπου υπάρχει ανάγκη. Τα χρήματα θα μαζεύονται και από κουμπαράδες που θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία, και σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά κυρίως μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας crowdfunding που θα ξεκινήσουμε αρχές Αυγούστου στην ελληνική πλατφόρμα ‘’GiveandFund’’. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να μπει και ως πρεσβευτής του πρότζεκτ, μπαίνοντας στην exclusive ομάδα που τρέχει το κομμάτι συγκέντρωσης των χρημάτων.

12) Η καμπάνια περιλαμβάνει και κάποια έξοδα των ποδηλατών ή είναι όλα για τον σκοπό;

Το 100% των χρημάτων πάνε για τον σκοπό και τα προσωπικά έξοδα των συμμετεχόντων είναι καθαρά δικά τους έξοδα, όπως γίνεται τόσο καιρό στα πρότζεκτ μας και στην Αφρική, και στην Ασία, και φυσικά με το wheeling2help vol.1! Προσπαθούμε να μειώνουμε το budget στο ελάχιστο με φιλοξενίες, χορηγίες σε προιόντα, κλπ, αλλά τα έξοδά που αφορούν τα προσωπικά μας έξοδα, τα καλύπτουμε πάντα εμείς, διαχωρίζοντάς τα από τις καμπάνιες που κάνουμε κάθε φορά για συγκεκριμένο σκοπό.

13) Θέλω να ποδηλατίσω μαζί σας για λίγες ημέρες αλλά και να βοηθήσω στην οργάνωση της εκδήλωσης στην πόλη μου. Πως το κάνω;

Για να ποδηλατίσεις, μπορείς απλά να συμπληρώσεις τη ‘’Φόρμα Ποδηλάτη’’, και για να βοηθήσεις με την οργάνωση των εκδηλώσεων σε κάποια πόλη, τη ‘’Φόρμα Εθελοντή’’, με τα κατάλληλα πεδία βοηθώντας μας να σε τοποθετήσουμε στην ανάλογη ομάδα.