AsiaQuestfinallogo

Από το Νέο Δελχί στο Πεκίνο!

Η Ασία πάντα φάνταζε στο μυαλό μας εξωτική. Εκπληκτικές παραλίες, πανέμορφα τοπία, ωραίοι άνθρωποι, νόστιμο φαγητό, ιδιαίτερη αύρα και μοναδικοί πολιτισμοί είναι μόνο μερικά πράγματα που μας προσελκύουν να εξερευνήσουμε αυτή την απέραντη ήπειρο.

Στην πραματικότητα η φιλοσοφία μας για τη ζωή άλλαξε κατά τη διάρκεια των 6 μηνών που μείναμε στην Ινδία το 2010 όταν συνηδειτοποιήσαμε ότι η ευτυχία βρίσκεται μέσα από χαμόγελα και αγάπη, ταξιδεύοντας και συλλέγοντας εμπειρίες, όχι χρήματα. Διατηρώντας αυτό στο μυαλό αποφασίσαμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε και να χαθούμε στην ενδιαφέρουσα Ασιάτικη κουλτούρα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα γυρίσουμε για ακόμα μια φορά μια ταινία ντοκυμαντέρ με τις εμπειρίες μας και φυσικά θα συμμετέχουμε σε εθελοντικά προγράμματα  στο Νεπάλ, την Καμπότζη και το Βιετνάμ.

10 χώρες, 6 μήνες, 3 εθελοντικά προγράμματα!

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι

14/12/2015: Ξεκινώντας από την χαοτική πρωτεύουσας της Ινδίας, Νέο Δελχί θα ξαναθυμηθούμε τις τρελές διαδρομές με ricksaw, θα επισκεφτούμε το μαγικό σύμβολο αγάπης Taj Mahal στην Agra, το αγαπημένο μας Golden Temple στο Amritsar, το σπίτι του Dalai Lama στη Dharamsala και πολλά ακόμα πριν συνεχίσουμε στο Νεπάλ.

Στο Νεπάλ θα βοηθήσουμε εθελοντικά για μερικές εβδομάδες την τοπική οργάνωση Social Impact, που βοηθάει στην ανοικοδόμηση του Νεπάλ μετά τους πρόσφατους σεισμούς. Η επόμενη στάση θα είναι η Ταϊλάνδη, ο πιο εύκολα προσβάσιμος εξωτικός προορισμός στη Γη! Μετά το βάπτισμα με τη βουδιστική κουλτούρα και αφού χαλαρώσουμε λίγο στις χρυσαφένιες παραλίες, θα πάρουμε μία μικρή γεύση από την πολυπολιτισμική Μαλαισία, δοκιμάζοντας κάθε πιάτο του κινέζικου-ινδικού-Μαλαισιανού φαγητού στο δρόμο, επισκέπτοντας φυσικά τις σπηλιές Batu αλλά και την εντυπωσιακή Κουάλα Λουμπούρ!

Τα καλύτερα της Ανατολής και της Δύσης σχηματίζουν την απίστευτη Σιγκαπούρη και σίγουρα πρέπει να την εξερευνήσουμε. Επόμενος προορισμός η Ινδονησία, με την πολύβουη Τζακάρτα, το εξωτικό Μπαλί αλλά και τους περίφημους ναούς στη Γιογκιακάρτα να μη λείπουν φυσικά από τη λίστα μας. Στη συνέχεια, για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω από τις προηγούμενες χώρες, θα πετάξουμε στην Καμπότζη, μια χώρα με ιστορία τόσο εμπνευσμένη και καταθλιπτική, ένα μαγευτικό προορισμό που αιχμαλωτίζει όλους όσους την επισκέπτονται. Το σύμπλεγμα ναών Angkor Wat είναι ένα παιδικό όνειρο που πρέπει να πραγματοποιηθεί, όπως και για κάθε ταξιδιώτη που περιφέρεται σε αυτό το μέρος του κόσμου!

Το ταξίδι μας θα συνεχίσει στο Βιετνάμ, ένα καλειδοσκόπιο από ζωντανά χρώματα και λεπτές αποχρώσεις, εξωτικά αξιοθέατα και περίεργους ήχους, επιβλητική αρχιτεκτονική και βαθιά συγκινητικά μέρη πολέμου. Εκεί, θα φορτίσουμε τις μπαταρίες μας διοργανώνοντας το τρίτο και τελευταίο έργο εθελοντισμού του AsiaQuest, στο οποίο ευελπιστούμε να μας συναντήσουν και αρκετοί φίλοι εθελοντές από την Ελλάδα.

Το Λάος έρχεται στη συνέχεια, όπου θα εξερευνήσουμε τα όμορφα τοπία, τις λαμπερές καλλιέργιες ρυζιού και θα γνωρίσουμε τις πλούσιες με ήθη και έθιμα ομάδες ανθρώπων.. σκέτη μαγεία!

Μετά από όλες αυτές τις καταπληκτικές εμπειρίες, θα μπούμε στην Κίνα για το τελευταίο μέρος του ταξιδιού. Η Erke, η μεγάλη, κινέζικη μάρκα αθλητικών ειδών που μας παρέχει τα ρούχα μας για το ταξίδι, ήταν αυτή μάλιστα που μας παρακίνησε να οργανώσουμε το AsiaQuest, και θα μας φιλοξενήσει σε διάφορες πόλεις όπως το Χονγκ Κονγκ, το Xiamen, τη Σαγκάη και το Πεκίνο, όπου θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι στις 10/06/2015 πετώντας πίσω στην Αθήνα 🙂

Επειδή είναι ωραίο να έχεις παρέα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα προσπαθήσουμε στο περίπου να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα με ημερομηνίες, το οποίο φυσικά είναι στο περίπου:

  • Ινδία : 14 – 27 Δεκέμβρη
  • Νεπάλ : 27 Δεκέμβρη – 26 Γενάρη
  • Ταιλάνδη : 26 Γενάρη – 10 Φεβρουαρίου
  • Μαλαισία : 10 – 21 Φεβρουαρίου
  • Σιγκαπούρη : 21 – 25 Φεβρουαρίου
  • Ινδονησία : 25 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου
  • Καμπότζη : 10 – 25 Μαρτίου
  • Βιετνάμ : 25 Μαρτίου – 25 Απριλίου
  • Λάος : 25 Απριλίου – 10 Μαίου
  • Κίνα : 10 Μαίου – 10 Ιουνίου