Ήταν να μη γίνει η αρχή…

Το πρώτο Wheeling2Help ανήκει πλέον στην ιστορία έχοντας στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Αλλά μεγαλύτερη ίσως σημασία έχει η σπορά που έγινε. Το ποδήλατο του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη πήρε…σβάρνα πολλούς δημιουργώντας μια ιδιότυπη συμμαχία προθύμων. Εθελοντές από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και από το εξωτερικό δηλώνουν “πίστη & αφοσίωση” στο όνειρο του Έλπι. Κι επειδή καλά τα όνειρα αλλά χρειάζονται και οι… προσγειωμένοι, η ομάδα μας απέκτησε ταυτότητα. Οι ασκήσεις επί χάρτου απέδωσαν και η ομάδα υποστήριξης όλου του εγχειρήματος είναι γεγονός. Μια ομάδα έτοιμη να ιδρώσει όχι στο πετάλ αλλά όπου χρειαστεί για την προβολή των ιδανικών του Wheeling2Help και του Dream.Travel.Live.

Γιατί το Wheeling2Help και το Dream.Travel.Live είναι τα δίδυμα αδέρφια από μια υπέροχη γέννα. Πατέρας και νονός τους ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, ο οποίος πλημμυρισμένος από ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον συνάνθρωπο, έγινε σημαιοφόρος της καλοσύνης και της προσφοράς. Άλλοτε ποδηλατώντας για να βοηθήσει εκείνους που νοσούν κι άλλοτε ταξιδεύοντας μαζί με τη σύντροφό του Δώρα Μπίτση στα πέρατα της γης προκειμένου να δώσουν ένα χέρι βοηθείας σε εκείνους που χτίζουν το αύριο σε χώρες που η πολιτισμένη Δύση θυμάται μόνο από καρτ ποστάλ…

Το όνειρό μας είναι να γεμίσουμε το δισάκι μας όπου κι αν βρεθούμε με όσα το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα. Πιο πολύ λαχταράμε να βλέπουμε παιδικά πρόσωπα να γελούν κόντρα στην μιζέρια και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το δόγμα όλων εμάς, που ακολουθήσαμε αυτό το όνειρο του δημιουργήματος της αλληλεγγύης, είναι πως ένα από τα μυστικά της ζωής είναι πως ό,τι αξίζει να κάνουμε είναι αυτά που κάνουμε για τους άλλους.

Για όλους εμάς ένα ζεστό χαμόγελο είναι υπεραρκετό και εύκολα μεταφράσιμο στη διεθνή γλώσσα της καλοσύνης. Κάθε μέρα, μέσω του Wheeling2Help και του Dream.Travel.Live, προσπαθούμε να μεταδώσουμε από άκρη εις άκρη της οικουμένης την αξία του εθελοντισμού σε συνδυασμό με τον αθλητισμό και το ταξίδι. Το πιο όμορφο πράγμα είναι να βλέπεις ένα πρόσωπο που υποφέρει να χαμογελά. Και ακόμα πιο όμορφο είναι να ξέρεις ότι είσαι ο λόγος πίσω από αυτό.

Το Wheeling2Help και το Dream.Travel.Live δεν είναι δεκανίκια, γιατί όλοι εμείς δεν πιστεύουμε πως υπάρχουν ανάμεσά μας κουτσοί. Υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας για αυτό τους απλώνουμε το χέρι, κι η θέρμη από την παλάμη τους ζεσταίνει και τις δικές μας καρδιές.

Μπορεί αυτό που κάνουμε να είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ο ωκεανός θα ήταν μικρότερος αν έλειπε αυτή η σταγόνα.