“Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη…”, έλεγε ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και αυτήν του την κουβέντα αναλογιστήκαμε όλοι όσοι στραγγίξαμε ένα δάκρυ συγκίνησης στην καταληκτική εκδήλωση του Wheeling2Help στην Αθήνα με αφορμή την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ για το ποδηλατικό κατόρθωμα του ταξιδιού του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη από το Λονδίνο έως την Αθήνα με τον ιερό σκοπό της συλλογής χρημάτων για τα αγγελούδια του «Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια» “ΦΛΟΓΑ”.

Η… ισοτιμία ευρω-χαμόγελα επιβεβαίωσε πως πετύχαμε «τζακ-ποτ» ευτυχίας για εκείνα τα παιδιά που καθημερινά δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα. Σχεδόν 16.000 ευρώ μοιάζουν πολύ λίγα μπροστά στην αίσθηση πως είσαι ο λόγος που μπόρεσε έστω για λίγο να απαλύνει τον πόνο τους.

Την εβδομάδα 22-29 Νοεμβρίου ο λαμπαδηδρόμος της αλληλεγγύης, Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, πάτησε ξανά εκεί που άφησαν χαρούμενα χνάρια οι ρόδες του ποδηλάτου του, και ξανάζησε το όνειρο, μέσα από την προβολή του 25λεπτου ντοκιμαντέρ που μετέτρεψε σε απαράμιλλη καλλιτεχνία ο Αντώνης Σωτηρόπουλος.

Στη Στυλίδα, στη Λαμία, στην Μακρακώμη, στα Τρίκαλα και τελικά στην Αθήνα ο Έλπις έκανε συλλογή από αγκαλιές ντυμένες με περισσή συγκίνηση και μπόλικη ανατριχίλα. Τα χτυποκάρδια μικρών και μεγάλων σε όλες τις πόλεις, όπου έγιναν οι παρουσιάσεις, αποτελούν την καλύτερη μαγιά για την συνέχεια. Γιατί το ταξίδι μόλις άρχισε…

Ο Ελπιδοφόρος και η ομάδα του εύχονται “…νά’ ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις, γεμάτος προσφορά και αγάπη!”